Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

06. 02. 2023. 19:25   >>  19:56

POTREBNA JEDNA POBJEDA

Košarkašice na okupu: Cilj je sedmi uzastopni plasman na Eurobasket

Košarkašice Crne Gore počele su misiju Eurobasket 2023.

Izabranice Jelene Škerović okupile su se u Podgorici pred posljednja dva meča u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Jedna pobjeda u duelima sa Austrijom i Danskom donosi plasman na kontinentalno prvenstvo.

Ima kadrovskih problema, a zbog povreda mečeve će propustiti Milica Jovanović i Jovana Pašić. Tu su da podrže saigračice, ali neće moći da pomognu na terenu.

"Očekivanja su da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Poznato je da nam treba jedna pobjeda, ali idemo na oba trijumfa, da potvrdimo kvalitet i da zasulužujemo Eurobasket", kazala je Dragana Živković.

Danska i Austrija su reprezentacije protiv kojih smo favoriti, međutim treba biti oprezan. U Danskoj smo dozvolili rivalu da se vrati iz našeg visokog vođstva i cure ne žele to da se ponovi.

"Želimo da ponovimo prethodne utakmice protiv njih u gostima. Želimo opet dvije pobjede. Prethodni mečevi sa njima su nam škola, da moramo do kraja igramo 100 odsto i ako napravimo veću razliku da to ne smijemo lako da ispustimo," ističe Bojana Kovačević.

Duel sa Austrijom je u četvrtak od 18 sati, dok se meč protiv Danske igra u nedjelju od 20. Oba susreta su u Bemax areni i naše djevojke nadaju se podršci sa tribina.

"Svi smo mi profesionalci, neke od nas su tu relativno kraće, neke duže i znamo kako da se nosimo sa očekivanjima. Dosta nas igra u inostranstvu, nemamo priliku da igramo pred našom publikom i jedva čekamo da istrčimo na parket. Lijepo je biti tu, zajedno, neće biti lako i nadamo se plasmanu na sedmi uzastopni Eurobasket," poručuje Sofija Živaljević.

Na spisku za ove mečeve su: Jelena Dubljević, Božica Mujović, Sofija Živaljević, Bojana Kovačević, Jelena Vučetić, Dragana Živković, Marija Leković, Zorana Radonjić, Ksenija Šćepanović, Milena Jakšić, Maja Bigović i Lana Vukčević.

Selektorki Jeleni Škerović u radu pomažu: treneri Alberto Antunja, Vladan Radović i Miroslav Škara, doktorka Snežana Ćorac, fizioterapeut Petar Stojović i tim menadžerka Nikolina Popović.

Dodatan podstrek za naše košarkašice pred završni prozor stigao je i iz FIBA. Crna Gora je, prema rangiranju košarkaške federacije, osmi favorit nakon dosadašnjeg toka kvalifikacija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније