Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

В.Г. [ Beta ]

15. 05. 2023. 12:25 >> 12:29

ABA LIGA

Crvena zvezda traži da se kazni sudija Saša Pukl

Košarkaški klub Crvena zvezda pozvao je danas čelnike ABA lige da kazne sudiju Sašu Pukla zbog, kako su naveli crveno-bijeli, "sarkastične primjedbe" u izvještaju delegata poslije prve utakmice polufinala protiv Budućnosti.

Zvezda je prije prve utakmice polufinala plej-ofa ABA lige protiv Budućnosti izdala saopštenje u kojem je pomenula sudiju Pukla, a danas se oglasila ponovo, dan nakon što su crveno-bijeli slavili u Beogradu (93:55) saopštenjem sa naslovom "Zašto pojedinci misle da su iznad svih u ABA ligi".

"Kao klub, po prijemu zvaničnog delegatskog izvještaja (u kome nije bilo većih primjedbi), prinuđeni smo da izrazimo ogromno nezadovoljstvo opaskom sudije Saše Pukla, koji je pod stavkom 'ostalo' unio u zapisnik sa utakmice i sarkastičnu primjedbu kojom je 'zahvalio domaćem klubu na zvaničnom saopštenju par dana prije utakmice, što je očito normalna dobrodošlica' u ovoj ligi'", navela je Zvezda.

Zvezda je potom postavila nekoliko pitanja - u čije je ime ovo pisao ovaj sudija, da li se sjeća šta je radio u prošlosti, da li zaista misli da je veći i važniji od lige, igrača, punih tribina i na kraju klubova koji su vlasnici lige.

Klub sa Malog Kalemegdana je istakao da posle ove, kako navodi, "opaske" svoje prethodno saopštenje vidi "kao pogodak u metu kluba koji se bori za jasne odnose u ABA ligi".

"Crvena zvezda će zato, dopadalo se to nekome ili ne (pa čak i jednom sudiji) da se oglašava svaki put kada smatra da je to potrebno i kada se kao klub ne slaže sa nekim odlukama koje nijesu u interesu ABA lige - koja je u vlasništvu klubova", navela je Zvezda.

"Zato pozivamo čelnike lige da sankcionišu ovakvo ponašanje, jer uz svo uvažavanje i težine posla koje obavljaju sudije, pojedinci sa ovakvim opaskama nemaju pravo da se postavljaju iznad klubova i cjelokupne lige", zaključuje se u saopštenju Zvezde.

Polufinalna serija ABA lige igra se na dvije pobjede, a drugi meč između Crvene zvezde i Budućnosti na programu je 23. maja u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније