Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

06. 06. 2023. 21:05 >> 21:11

ABA

Partizan ubjedljiv u majstorici: Slijedi finale koje je pod znakom pitanja

Košarkaši Partizana slavili su u majstorici polufinala ABA lige protiv Cedevita Olimpije 90:71 i sa 2:1 u seriji prošli u finale regionalne lige.

Ekipa Željka Obradovića je od starta krenula jako, i sem rezultatskog priključka početkom druge četvrtine, ni u jednom trenutku nije dozvolila da rezultat ode u drugom pravcu.

Ključna je bila odbrana "crno-bijelih", prije svih na Jogi Fareli, a onda i dobra igra u napadu, često i iz tranizcije.

Partizan bolje otvara meč, i to sve preko Alena Smailagića.

Krilni centar "Crno-bijelih" je prvo pogodio trojku, pa je položio, pa opet pogodio trojku za rano vođstvo 8:2.

Na sjajnu uvertiru bivšeg košarkaša Golden Stejta, nadovezali su se Ledej i Madar, pa je već na startu bila dvocifrena prednost, koju je Naneli trojkom povećao na +13 već u 4. minutu meča (15:2).

Izgledalo je tada da će tim Željka Obradovića da u samom staru prelomi pitanje pobjednika i da će sve da bude rutina, ali se brzo trgla ekipa iz Ljubljane

Prvo je Rebec pogodio praktično sa devet metara trojku, da bi u sjajnom prodoru i eurostep driblingu položop, a onda je Alibegović imao "and one" situaciju sa moćnim zakucavanjem i dodatnim bacanjem, za svega dva poena zaostatka CoL.

Nakon par posjeda i jedne i druge ekipe, Mirko Mulalić pogađa trojku za egal 29:29.

Tada Jogi Ferel dobija tehičku grešku, nakon čega je ponovo uslijedila serija beogradskog tima. Panter i Naneli su do poluvremena vratilu dvocifrenu prednost.

Partizan je održavao prednost ponovo sjajnom partiturom Nanelija u nastavku.

Imao je američki košarkaš šest poena u nekoliko minuta igre, od kojih se posebno istaklo zakucavanje u kontri.

Kako je meč odmicao tako je prednost sve više rasla, brzo je došlo do +20, pa su onda koketirali i sa +30 poena i na kraju su izborili finale ABA lige.

Samo finale je upitno zbog nove afere u režiji Nebojše Čovića, koji je odbio da igra finale ABA lige, prije nego se završi Košarkaška liga Srbije.

Iz ABA su odgovorili sa svojim datumima i ostaje da se vidi kako će, još jedna košarkaška sapunica koja nikome ne donosi dobro a uvijek ima iste aktere, da se završi.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније