Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N.R.

20. 04. 2024. 22:10 >> 22:20

NBA LIGA

Počeo plej-of, Klivlend startovao pobjedom

Nakon gotovo šest mjeseci košarke u regularnom dijelu, došlo je vreme ze NBA plej-of. Prvi meč odigrali su košarkaši Klivlenda i Orlanda - na kraju trijumf Kavalirsa 97:83 koji su poveli 1:0 u seriji.

Utakmicu u Ohaju obilježile su čvrste odbrane, a Kavalirsi su se bolje snašli u takvom ritmu, kontrolisali su situaciju od samog početka i na kraju zasluženo upisali trijumf.

Klivlend, koji je sezonu završio na četvrtoj poziciji bolje je otvorio susret, imao prednost tokom prve dionice - najubjedljivije 31:19. Vođstvo su održavali i do kraja prvog poluvremena, u posljednjih šest minuta druge četvrtine imali su konstantno dvocifrenu prednost u dva navrata i +14 (51:37, 53:39), rezultat nakon prvog poluvremena bio je 53:41.

Orlando, koji je bio peti u regularnom dijelu uspio je da priđe i na minus četiri početkom drugog poluvremena, ali je Klivlend do kraja treće dionice ipak uspio da vrati dvocifrenu prednost, taj dio igre dobio je domaćin 20:15.

Uzbuđenja nije bilo ni u posljednjih 12 minuta koje su Kavalirsi fenomenalno otvorili i imali najubjedljiviju prednost na meču - plus 20 (78:58). Do kraja meča Orlando je uspio da se primakne, ali ne ispod dvocifrenog zaostatka.

Klivlend je do pobjede predvodio Donovan Mičel sa 30 poena, Alen je dodao 16 koševa, a imao je i 18 skokova. Kod Orlanda, Bankero je upisao 24 poena, Franc Vagner je postigao 18 koševa.

Drugi meč plej-ofa je u noći između ponedjeljka i utorka takođe u Klivlendu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније