Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Н.Р. [ Beta ]

31. 01. 2023. 09:57 >> 09:53

OLIMPIJSKI ŠAMPION

Farah najavio oproštaj od domaćih navijača na maratonu u Londonu

Četvorostruki olimpijski atletski šampion Britanac Mo Farah priprema se za oproštaj od domaćih navijača na predstojećem maratonu u Londonu, pošto očekuje da će ove godine završiti karijeru.

Farah će trčati u Londonu 23. aprila, gdje će se oprostiti od domaćih navijača. On je rekao da nije siguran da li će maraton biti njegovo posljednje takmičenje, već je rekao da će ići trku po trku, prenio je Bi-Si-Si (BBC).

"Mislim da bez navijača ne bih mogao da postignem ovo što sam postigao. Lijepo je oprostiti se i mislim da će to biti prilično emotivno", naveo je 39-godišnji Farah.

Farah nije učestvovao na prošlogodišnjem maratonu u Londonu zbog povrede kuka. Britanski maratonski rekorder će četvrti put učestvovati u trci u Londonu, a najbolji rezultat mu je treće mjesto 2018. godine.

"Ovo je bila sjajna karijera, a za mene je učešće na Londonskom maratonu velika stvar. Uvijek sam govorio da bi bilo lijepo pobijediti tu, ali mnogo je potrebno za to", dodao je četvorostruki olimpijski šampion u trkama na 5.000 i 10.000 metara sa Igara u Londonu i Rio de Žaneiru.

Farah je od oktobra 2019. godine učestvovao u samo sedam trka. On nije uspio da se plasira na Igre u Tokiju, a prošlog maja je u trci na 10.000 metara u Londonu izgubio od trkača iz atletskog kluba Elisa Krosa.

"Ponosan sam na sve što sam postigao i želim da pružim sebi još jednu priliku da vidim šta mogu. Ali nemam šta da dokazujem. Neću ići na Olimpijske igre i mislim da je 2023. godine vjerovatno moja posljednja godina. Istovremeno, ako pred kraj godine budem izabran u reprezentaciju, to nikada neću odbiti", naveo je Farah.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније