Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

В.Г. [ Beta ]

20. 04. 2023. 19:50 >> 19:50

ATLETIKA

Farah u Londonu trči poslednji maraton: Očekujem emocije i suze

Britanski atletičar Mo Farah izjavio je danas da očekuje "suze i emocije" u nedjelju kada će se na Londonskom maratonu oprostiti od te discipline.

"To neće biti moja poslednja trka, ali će London biti moj poslednji maraton", rekao je četvorostruki olimpijski šampion na konferenciji za novinare u Londonu.

Ovaj 40-godišnji atletičar, rođen u Somaliji, najavio je prošlog januara da će 2023. biti poslednja godina njegove blistave karijere.

"Podrška svih ovih ljudi koji su došli u London... Mislim da će to uticati na mene, ali pokušaću da ne razmišljam o tome. Možda posle trke bude suza...", rekao je Farah, koji je zbog povrede kuka propustio prošlogodišnji maraton u Londonu.

Mo Farah je bio olimpijski šampion na 5.000 i 10.000 metara na Igrama u Londonu 2012. i Rio de Žaneiru 2016. godine. Nakon toga je zadobio nekoliko povreda i nije mogao da se kvalifikuje za Olimpijske igre u Tokiju 2021. godine.

Farah, koji je u karijeri osvojio i šest svjetskih titula, završio je kao treći Londonski maraton 2018, godine kada je trijumfovao na maratonu u Čikagu.

"Poslednje dvije godine tijelo mi nije dozvoljavalo da radim ono što treba na treninzima, a to je ono što je bilo najteže", priznao je na kraju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније