Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

И.Ш.

31. 01. 2023. 20:11   >>  20:18

ŠAHOVSKA PARAOLIMPIJADA

Crna Gora bolja od Kenije

Šahovska reprezentacija Crne Gore upisala je prvu pobjedu na Paraolimpijadi u Beogradu, pošto je u drugom kolu savladala Keniju 3:1.

Prvi poen i pobjedu na turniru upisala je debitantkinja Vera Jovanović, koja je zamjena za Radenka Lacmanovića.

Njena pobjeda je podstakla i Radovana Damjanovića da slavi u efektnom matnom napadu, dok je internacionalni Predrag Nikač znalački iskoristio prednost koju je stekao u otvaranju.

Milan Ivanović je došao u dobijenu poziciju, ali manjak koncentracije u cajtnotu koštao ga je poraza.

"Važna pobjeda za nas, kojom smo potvrdili da možemo pružiti dobre stvari. Posebno me raduje pobjeda Vere Jovanović, koja je na najbolji način zamjenila Radenka Lacmanovića. Organizacija je na visokom nivou, i zaista je čast učestvovati na Olimpijadi i predstavljati svoju zemlju", rekao je Nikač

Sjutra je na programu treća runda od šest predviđenih.

Odlazak crnogorske reprezentacije na Paraolimpijadu organizovan je u saradnji Šahovskog saveza Crne Gore i Paraolimpijskog komiteta, a sve pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i mladih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније