Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.В. [ Beta ]

02. 02. 2023. 17:21   >>  17:16

UPALA SLIJEPOG CRIJEVA

Norveški skijaš Broten poslije operacije pušten iz bolnice

Norveški skijaš Lukas Broten izašao je danas iz bolnice Tauernkliniken u austrijskom Cel am Zeu, gdje mu je operativnim zahvatom uklonjeno upaljeno slijepo crijevo.

Broten je vodeći u plasmanu slaloma u Svjetskom kupu i nada se nastupu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

"U prethodna dva dana sam imao tešku borbu, nakon što sam iznenada saznao da imam prilično snažnu upalu slijepog creva. Prošao sam operaciju koja je bila uspješna", napisao je Broten u objavi na Instagramu uz fotografiju koja ga prikazuje kako leži u bolničkom krevetu, a prenijela HINA.

U objavi je i video poruka neposredno nakon buđenja iz narkoze, na kojoj je Broten vidljivo pod uticajem ljekova, kao dva kratka video isječka: jedan na kom dobro raspoloženi skijaš lagano pleše pred ogledalom i drugi na kom je prikazan njegov izlazak iz bolnice.

"Nadam se da ću za dvije nedjelje ponovno biti na stazi", napisala je mlada norveška skijaška zvijezda na kraju poruke.

To bi značilo da planira da nastupi barem u slalomu na Svjetskom prvenstvu koje će biti održano od 6. do 19. februara u Francuskoj. Tehničke discipline su na rasporedu u završnim danima prvenstva. Skijaši će se za odličja u veleslalomu boriti 17. februara, a u slalomu dva dana poslije.

Broten je ove sezone na sedam slaloma u Svjetskom kupu ostvario pobjede u Val d'Isereu i Adelbodenu, a još tri puta je bio treći i sa 430 bodova vodeći poretku za Mali kristalni globus. Uz to, Broten ima i veleslalomsku pobjedu iz Alte Badije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније