Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Небојша Шофранац

27. 10. 2023. 17:00 >> 17:01

NORVEŠKI SKIJAŠ

Broten se penzionisao u 23. godini

Norveški skijaški super talenat Lukas Broten u suzama objavio kraj karijere u 23.godini i to u Zeldenu gdje sjutra kreće nova sezona i gdje je on ostvario prvi trijumf prije tri godine.

Nakon veleslaloma blistao je u slalomu sa tri pobjede i dvije godine se borio sa zemljakom Kristofersenom za globus. Radi se o jednom od najvećih asova i favorita ove sezone, pa je ovo šokiralo javnost, ali radi se o ucjenama njegovog matičnog saveza.

Norveški savez mu je prijetio jer je radio reklame jedne švedske marke, isto kao Kristofersen i sjajni nordijac Klebo prije 6 godina, a oni dozvoljavaju samo Telenor. I to baš danas kad je dan proglašenja nezavisnosti Norveške od Švedske.

"Povlačim se, završio sam. Juče sam obavijestio članove ekipe. Prvi put, poslije ove odluke, srećan sam, osjećam se slobodno. Zahvalan sam na svemu što sam prošao tokom karijere. Da bih nastavio da skijam u sklopu ovog sistema, morao sam, ne samo da ostavim po strani svoje snove, već i radost življenja. Ne želim to da radim", rekao je Broten.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније