Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

В.Г. [ Beta ]

10. 09. 2023. 22:21 >> 22:21

ATLETIKA

Mo Farah istrčao posljednju trku u karijeri

Jedan od najboljih britanskih atletičara svih vremena, Mo Farah, zauzeo je danas četvrto mjesto u posljednjoj trci u karijeri, polumaratonu od Njukasla do Saut Šildsa.

Farah je već na početku zaostao za vodećima i trku je završio sa tri minuta i 30 sekundi zaostatka za pobjednikom Tamiratom Tolom iz Etiopije, koji je ostvario rezultat od 59 minuta i 58 sekundi.

"Emotivnan sam, razmišljam o mnogo toga. Sve što znam je trčanje i ono me je tolike godine usrećivalo. Trčanje mi je sve. Trčanje je ono što me je spasilo", rekao je Farah za BBC.

Farah je postao prvi Britanac koji se na Olimpijskim igrama takmičio u trkama na 5.000 metara i 10.000 metara i osvojio dvije zlatne medalje na Igrama u Londonu 2012. godine. On je četiri godine kasnije odbranio titule u Rio de Žaneiru.

Takođe, tokom dvadesetogodišnje karijere osvojio je šest titula svjetskog prvaka, pet evropskog prvaka i dvije titule evropskog šampiona u dvorani, a pobijedio je i na maratonu u Čikagu.

U posljednjih 200 metara današnje trke mahao je publici, prije nego što je lagano utrčao u cilj.

"Bez navijača ne bih uspio. Želio sam da završim karijeru u Njukaslu, imam sjajne uspomene. Zaista mi je bilo važno da dođem ovdje i pružim podršku. Važno je imati ovakve trke, bez podrške zajednice u Njukaslu ne bi bilo isto", naveo je Farah.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je olimpijska maratonska šampionka Kenijka Peres Džepčirčir rezultatom sat, šest minuta i 45 sekundi.

U najvećoj polumaratonskoj trci na svetu "Grejt Nort Ran" učestvovalo je gotovo 60.000 ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније