Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

И.Ш.

28. 04. 2023. 22:20   >>  22:26

KARATE

Balša Vojinović osvojio zlato u Svjetskom kupu za mlade

Karatista Balša Vojinović iz podgoričkog kluba Iskra osvojio je prvo mjesto u WKF Svjetskom kupu za mlade u kategoriji do 55 kilograma.

Španska La Korunja ove nedjelje je centar karate zbivanja. Najmasovnije karate takmičenje u organizaciji Svjetske karate organizacije (WKF) okupilo je 2630 takmičara iz 72 države svijeta. Prvi takmičarski dan će pamtiti po dobru karatisti “Iskre”, čiji takmičar Balša Vojinović je osvojio zlatnu medalju.

Balšin žrijeb nije bio nimalo lak. U 1.kolu je pobijedio Amerikanca Jaena Dorta sa 5:2. U 2.kolu ga je čekao osvajač bronzane medalja sa posljednjeg Svjetskog prvenstva održanog u Konyi, te bronzani sa posljednja dva Evropska prvenstva – Italijan Skvilante Kido, kojeg dobija sa 3:1. U 3.kolu slavi protiv protiv Portugalca Duarte Silve 3:0. U 4.kolu možda i najteži meč protiv finaliste sa posljednjeg Evropskog prvenstva a Kipru. Meč je završen 0:0,ali je Balša po procjeni sudija bio dominantniji takmičar.

U polufinalu je pobijeđen Španac Alvarez Hugo 5:2, da bi u finalu savladao višestrukog osvajača medalja sa Svjetskih liga Belgijanca Amina Abdelmalkina sa 1:0.

“Svjetski kup za mlade u karateu je vrlo cijenjeno takmičenje, koje privlači najbolje mlade karatiste iz cijelog svijeta. Osvojiti ovaj naslov zahtijeva ne samo fizičku spremnost, već i mentalnu snagu, strategiju i koncentraciju. Balša je pokazao sve te kvalitete i zasluženo osvojio ovaj prestižni naslov. Ponosni na današnji rezultat koji je napravio. Kada je ovo prvenstvo u pitanju, još nijesmo rekli sve što smo imali. Očekujemo da se sjutra neko od preostalih takmičara “Iskre” uspjeti da se popne na pobjedničko postolje. Anes Arifaj, Vuk Vučinić i Branko Lazović, kao i Katirana Đukić članica KK “Gorštaka” koja je dio naše ekspedicije imaju kapacitet da se “popnu” na pobjedničko postolje”, izjavio je za naš portal trener KK “Iskra” Nenad Vojinović.Sa ovom medaljom nastavljen je kontinuitet sjajnih rezultata karatista “Iskre”.

“Ovo je 50 medalja koju su osvojili karatisti Iskre na međunarodnoj sceni u posljednjih 4 godine. Nakon Evropskog srebra, 28 medalja sa Balkanskog prvenstva, 7 medalja sa Svjetskih liga, te 13 medalja sa Evropskog prvenstva malih zemalja – Balša je osvojio i jubilarnu 50 medalja za KK “Iskra”. Balša je dokaza sposobnost i predanost u svojoj disciplini, a njegov uspjeh je rezultat godina napornog rada, treninga i truda, kako njegovog lično, tako i svih u Klubu. Ovaj uspjeh predstavlja značajan trenutak za Balšu, trenere i čitavi Klub. S ovim postignućem, Crna Gora se dokazala kao velika sila u karateu i to bi trebalo biti podsticaj i inspiracija za sve mlade u klubu i u zemlji da se bave ovim sportom i da slijede svoje snove“, izjavio je predsjednik KK “Iskra” Vuk Žarić.

Od drugih crnogorskih takmičara nastupili su takmičar KK “Bar” Lazar Jovović, koji je svoj nastup završio u 2.kolu. Takmičar KK ”Iskra” Nikša Zejak je stigao do 3.kola, gdje je izgubio od slovenačkog takmičara.

Nadamo se da ćemo za vikend dobiti još lijepih vijesti iz Španije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније