Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

В.Г. [ Beta ]

09. 05. 2023. 16:44 >> 16:43

PROTIVI SE KORIŠĆENjU ŽIVOTINjA ZA SPORT

Brižit Bardo protiv Olimpijskih igara u Parizu

Francuska filmska diva Brižit Bardo (88) izjavila je danas da je "ludilo" da Pariz sledeće godine organizuje Olimpijske igre.

Bardo smatra da Pariz ne bi trebalo da bude domaćin Olimpijskih i Paraolimpijskih igara sledeće godine prigovaravši na korišćenju životinja za sport.

Ona je naglasila i da grad nije finansijski, ali i organizaciono spreman što su pokazale nemile scene na prošlogodišnjem finalu fudbalske Lige šampiona.

"Prvo što je Pariz trebalo da učini jeste da odbije Olimpijske igre", rekla je 88-godišnja Bardo za francuski list Ekip, a prenijela HINA.

"To je dodatno ludilo koje dolazi u trenutku kada je Pariz unakažen, kada je dug koji pada na nas ogroman, kada se oslobođeno nasilje ne kontroliše, kada dramatični događaji koji su se dogodili na Stad de Fransu još uvijek nisu razriješeni," dodala je ona.

Bardo je predsjednica organizacije za zaštitu životinja "Brigitte Bardot Foundation" i decenijama se bori za prava životinja.

"Što se tiče životinja, a posebno konja, oni će opet biti prve žrtve ove nemilosrdne želje za 'pojavljivanjem'," naglasila je ona.

Bardo smatra da je svaki aspekt konjičkog sporta bolan i neprirodan za konje.

"Jahanje je sport koji previše i na brutalan način odudara od prirode konja," istakla je Bardo koja je glumila u 47 filmova, nastupila u nekoliko mjuzikla i snimila više od 60 pjesama.

Iako se povukla iz industrije zabave 1973, Bardo je i dalje velika ikona popularne kulture i uticajna figura u francuskom društvu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније