Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.В. [ Beta ]

04. 06. 2023. 17:08 >> 17:08

FORMULA 1

Verstapen nastavio dominaciju: U Katalunji do 40. pobjede u karijeri

Dvostruki uzastopni svjetski prvak Maks Verstapen je na stazi "Katalunja" stigao do svog 40. trijumfa u karijeri, a dominaciju tokom trkačkog vikenda upotpunio je prvim mjestima na svim slobodnim treninzima i prvim mjestom u subotnjim kvalifikacijama.

Na pobjednički podijum su se popeli i vozači Mercedesa Luis Hamilton i Džordž Rasel.

Serhio Peres iz Red Bula završio je na četvrtom mjestu, peti je kroz cilj prošao domaći vozač Karlos Sainc (Ferari), dok su šesto i sedmo mjesto zauzeli vozači Aston Martina Lens Strol i Fernando Alonso.

Bodove su osvojili i Esteban Okon iz Alpina, Gvanju Džou iz Alfa Romea, kao i još jedan vozač Alpina Pjer Gasli.

U generalnom plasmanu poslije sedam trka vodi Verstapen sa 170 bodova, Peres je drugi sa 117 bodova, dok je Alonso treći sa 99 bodova.

Šampionat se nastavlja 18. juna trkom za Veliku nagradu Kanade u Montrealu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније