Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.К. [ Beta ]

06. 06. 2023. 17:35 >> 17:37

BIVŠI PRVI ČOVJEK FORMULE 1

Eklston negirao optužbe za finansijsku prevaru

Bivši prvi čovjek Formule 1 Berni Eklston rekao je danas da nije kriv po optužbi za prevaru, nakon što nije prijavio britanskoj vladi milione dolara koje je držao u fondu u Singapuru.

Eklston, 92-godišnji milijarder, pojavio se pred sudom u Londonu u crnom odijelu noseći tamne naočare. On je potvrdio identitet i izjasnio se da nije kriv za prevaru navodno počinjenu između jula 2013. i oktobra 2016. godine.

On se suočava sa istragom u novembru poslije svjetske istrage britanske poreske uprave o njegovim finansijama.

Tužioci tvrde da nije prijavio trust u Singapuru sa bankovnim računom na kome je oko 650 miliona dolara, kada su ga pitali o bilo kakvim fondovima u inostranstvu.

Oni su naveli da je Eklston rekao da je osnovao "samo jedan trust" u korist tri ćerke i da nije imao nikakvu korist od njega u Ujedinjenom Kraljevstvu i van njega. Tužioci tvrde da je postupio "nepošteno" i da je namjeravao da ostvari korist od tih tvrdnji.

Eklston je kontrolisao Formulu 1 od sedamdesetih godina prošlog vijeka do 2017. godine, kada je odstupio sa dužnosti izvršnog direktora i predao upravljanje Liberti Mediji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније