Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

С.В. [ Mina ]

15. 11. 2023. 22:11 >> 22:26

EVROPSKO PRVENSTVO

Porazi crnogorskih reprezentacija, remi Karlsena

Sve četiri crnogorske šahovske reprezentacije upisale su poraze petog takmičarskog dana Evropskog ekipnog prvenstva u šahu.

Najbolja crnogorska selekcija poražena je od Azerbejdžana 3:1.

Na prvoj tabli sklopljen je remi između Denisa Kadrića i nekadašnjeg broja 2 Šahrijara Mameđarova, dok je na drugoj tabli Nikola Đukić odbranio topovsku završnicu sa pješakom manje u duelu sa Raufom Mamedovim.

Nikita Petrov se nije najbolje snašao u komplikovanoj poziciji, pa je Nidžat Abasov došao do pobjede, dok je Luka Drašković u duelu sa Vasifom Durabajlijem zaigrao intuitivno i čini se propustio bolje nastavke u nešto izglednijoj poziciji.

Na kraju je Drašković morao priznati svoj poraz.

Nakon pet kola, crnogorska selekcija ima skor od dvije pobjede i tri poraza.

Identičan skor imaju i dame, a u današnjem meču poražene su od Slovačke sa 3,5:0,5.

Jedino pola poena izborila je Alena Skvorcova koja nakon pet kola ima učinak od tri pobjede i dva remija i sa skorom 4/5 ima najbolji skor u crnogorskim reprezentacijama.

Aleksandra Milović, Mateja Popović i Milena Mosurović morale su priznati poraz u svojim duelima.

Mlada, odnosno B selekcija, poražena je u duelu sa vršnjacima iz Sjeverne Makedonije.

Andrej Šuković je remizirao sa Nikolom Nikolovskim, a podjelom bodova okončan je i duel Miloša Pečurica i Emila Risteskog.

Milo Pobor je grubim previdom izgubio partiju protiv Andreja Veljanovskog, a konačan rezultat 2,5-1,5 postavili su Peko Đurović i Toni Lazov, nakon što je crnogorski predstavnik iskoristio sve pobjedničke mogućnosti.

B ekipa u dosadašnjih pet kola ima jednu pobjedu.

C reprezentacija poražena je od Švajcarske uprkos sjajnoj igri i pobjedi Veljka Draganića koji je upisao treći vezani trijumf.

Blažo Kalezić je remizirao na prvoj tabli, a Marko Krivokapić i Vuk Miletić su poraženi.

C ekipa nakon pet kola ima jednu pobjedu, jedan remi i tri poraza.

U muškoj konkurenciji na čelu tabele se izdvojila reprezentacija Njemačke, dok je u konkurenciji dama na čelu tabele selekcija Azerbejdžana.

Magnus Karlsen je nakon tri pobjede upisao i drugi remi na šampionatu, danas u duelu sa predstavnikom Moldavije Ivanom Šitkom, nakon izuzetno zanimljive borbe.

Šampionat će biti nastavljen preksjutra, partijama šestog kola.

Sjutra je na programu slobodan dan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније