Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

L.V. [ Beta ]

08. 03. 2024. 17:17 >> 17:17
Čitaj mi:

SNUKER

O'Salivenovih 1,1 miliona funti rekordna zarada od nagrada na turnirima u jednoj sezoni

Sedmostruki svjetski šampion Roni O'Saliven zaradio je ove sezone više od 1,1 miliona funti od nagrada na turnirima, što je rekordna zarada za jednu sezonu u snukeru.

O'Saliven je ove sezone osvojio pet turnira, drugi put u 32-godišnjoj karijeri i zaradio je ukupno 1.141.500 funti, prenio je danas Eurosport.

Do kraja sezone ostala su još tri takmičenja, pa O'Saliven, koji se smatra najboljim snukerašem svih vremena, ima priliku da zaradi i više.

On je u srijedu osvojio masters u Saudijskoj Arabiji i zaradio 250.000 funti sa tog turnira. U finalu je pobijedio aktuelnog svjetskog šampiona Luku Bresela 5:2.

Osim titule u Rijadu, O'Saliven je ove sezone osvojio i Masters u Šangaju, Otvoreno prvenstvo Ujedinjenog Kraljevstva, Masters i Svjetski Gran pri.

Ove sezone igrao je na 11 turnira, a propustio je Evropski masters, Otvoreno prvenstvo Velike Britanije, Otvoreno prvenstvo Sjeverne Irske, Šut aut, Otvoreno prvenstvo Škotske, Otvoreno prvenstvo Velsa i Masters u Njemačkoj.

Prethodni rekord u zaradi u jednoj sezoni držao je Džad Tramp, koji je u sezoni 2018/2019 zaradio 1.093.900 funti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније