Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

D.B.

15. 04. 2024. 11:49 >> 11:49
Čitaj mi:

Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara može biti premještena zbog mjera bezbjednosti?

Ceremonija otvaranja ljetnjih Olimpijskih igara koja je planirana na rijeci Sena mogla bi da bude otkazana i premještena na stadion "Francuska", ako se procijeni da je bezbjednosna prijetnja velika, izjavio je predsjednik Emanuel Makron.

Makron je rekao da će francuske bezbjednosne snage biti mobilisane na visokom nivou zbog očuvanja bezbjednosti na događaju na otvorenom, prenosi Rojters.

"Međutim, ukoliko budemo smatrali da postoje rizici, zavisno od naše analize, imamo i rezervne scenarije. Postoji plan B i plan C", rekao je Makron.

Ceremonija 26. jula biće prvo otvaranje Olimpijskih igara van stadiona. Oko 10.500 sportista proći će čamcima Senom kroz centar Pariza, duž rute od šest kilometara.

Kako bi se smanjili bezbjednosni rizici, Makron je rekao da bi organizatori mogli da odluče da skrate trajanje ceremonije na Seni, a čak i da je premjeste na stadion "Francuska".

Organizatori su prethodno planirali grandioznu ceremoniju otvaranja, koju bi gledalo 600.000 ljudi, a većina bi mogla da je gleda besplatno, sa obala rijeke.

Međutim, bezbjednosni i logistički razlozi primorali su vladu da smanji broj gledalaca na oko 300.000, navodi Rojters.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније