Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

03. 01. 2024. 07:38 >> 17:42

ANDREA BRAJOVIĆ

Najbolja mlada pivotkinja Evrope: Motiva za borbu na terenu ne fali

Podgoričanka Andrea Brajović izabrana je ljetos u idealni tim Evropskog prvenstva za igračice do 19 godina u Rumuniji. Devetnaestogodišnja pivotkinja Rudara, filijale ŽRK Budućnost Bemax, za Portal RTCG ističe da je to priznanje motiviše za dalji rad, te da je za njega zaslužna cijela juniorska reprezentacija.

Brajovićeva rukomet trenira od desete godine i još od mini rukometa je u Budućnosti, na poziciji pivota.

"Oduvijek sam osjećala neku povezanost sa sportom,a obaveze i treninzi su vremenom, zahvaljujući mom napretku, postajali sve zahtjevniji i ozbiljniji. Lako prihvatam uspone i padove jer znam da je jedino to put do uspjeha", kaže mlada rukometašica.

Šampionat Evrope, koji se u julu igrao u Rumuniji, Crna Gora je završila na osmom mjestu, a Brajovićeva se sa 19 golova našla u odabranom društvu i dobila vrijedno individualno priznanje.

"Smatram da smo odlično odigrale prvenstvo, plasirale se među osam najboljih, što nam je bio i cilj. Nijedna ekipa nas nije nadigrala. Za moju nagradu je zaslužna cijela ekipa. Mnogo mi znači što je moj kvalitet neko prepoznao, jer se trudim da iz dana u dan što više napredujem. Nagrada mi je dala vjetar u leđa da nastavim dalje da vrijedno radim, a isto tako i obavezu da to i opravdam u narednom periodu. Tako da je ovo samo početak, na kojem se ne smijem zaustaviti", poručuje ona u razgovoru za Portal RTCG.

U RK Rudar trenutno igra prvu crnogorsku ligu, gdje su do sada bez poraza. Kada je evropsko takmičenje u pitanju, nastupali su u EHF kupu i stigli do trećeg kola.

"Veliko iskustvo je iza nas u EHF kupu. To su iskusne ekipe i značajne utakmice, za koje smo se posebno spremale. Prvog protivnika, ekipu Litija iz Slovenije, smo savladale, a onda su nas dočekala dva teška meča sa ekipom iz Grčke. Obje utakmice smo odigrale u gostima, nažalost malo je falilo za prolaz dalje. Mi smo iz tih utakmica mnogo naučile, ostaje žal, ali sada moramo to da zaboravimo i okrenemo se izazovima koji dolaze", ističe Brajovićeva.

Ozbiljne obaveze u klubu Brajovićeva bez većih problema usklađuje sa fakultetskim.

"Na prvoj sam godini elektrotehnike, teško je postići balans između sporta i fakulteta, ali uz dobru organizaciju sve je moguće i za sada sve ide po planu. Smatram da je obrazovanje takođe veoma važno, tako da se trudim da ništa ne bude zapostavljeno", ističe pivotkinja.

Fokusirani na Svjetsko prvenstvo

Rukometašice juniorke čeka Svjetsko prvenstvo, posljednje na kojem će nastupati kao generacija. Za sobom žele da ostave trag, poručuje Brajovićeva.

"Jedva čekamo da saznamo grupe, da krenemo da se spremamo, a do tada ćemo se uigravati kroz našu domaću ligu koliko je to moguće. Očekujemo par jakih utakmica sa našim prvim timom u finalu lige, kao i kupu koje će nam biti glavna uvertira za pripremu za Svjetsko prvenstvo", dodaje sagovornica Portala RTCG.

Zaključuje da bez vrijednog rada na treninzima i individualnog napretka nema uspjeha, a sigurna je da motiva za borbu na terenu neće faliti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније