Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

L.V.

28. 02. 2024. 11:45 >> 11:53
Čitaj mi:

UOČI DVOMEČA SA SRBIJOM

Grbić: Očekujemo najtežu utakmicu, punu dvoranu, ali razmišljamo samo o pobjedi

Rukometašice Crne Gore nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo dvomečom sa Srbijom, od kojih se prva utakmica igra već sjutra u Zrenjanju.

Izabrnice Bojane Popović će od 18 časova u "Kristalnoj dvorani" tražiti pobjedu protiv najtežeg protivnika u grupi.

"Očekujem sigurno najtežu utakmicu u grupi protiv najkvalitetnijeg protivnika. Srbija je dokazala više puta da je odlična ekipa i bori se do samog kraja. Očekujem zahtjevnu utakmicu, dobru igru, dobar rukomet i vjerujem dobru atmosferu. Imaju par iskusnijih igračica, koje su u godinama gdje preuzimaju neku glavnu ulogu kao što su Janjušević, Radosavljević, Risović… Sve ostale su onako mlade i željne dokazivanja. Očekujemo punu dvoranu. Mislim da će biti i nama i njima uživanje da igramo pred punim tribinama", kazala je srednji bek naše reprezentacije Itana Grbić.

Ona je rekla i da ekipa razmišlja samo o pobjedi.

"Razmišljamo o osvajanju dva boda i nema nikakvih kalkulacija. Želimo da odradimo sve što se dogovorimo, da svaka igračica pruži svoj maksimum i da na kraju vidimo što će nam to donijeti”, kazala je ona.

Fokus rukometne javnosti je ipak ka olimpijskim kvalifikacijama koje naše djevojke igraju od 11. do 14. aprila u Ulmu.

“Iskreno, ne razmišljamo sad o tome. Gledamo da, ako možemo, uzmemo maksimalan broj bodova u ova dva meča i da iskoristimo te utakmice kao pripremu za ono što nas čeka – turnir za Olimpijske igre”, kazala je Itana.

Rukometašica Krima se osvrnula i na novu reprezentativku Crne Gore Armel Atingre.

“Armel je tu već godinama sa nama i znamo je jako dobro. Jako smo srećni zbog nje. I ona sama zna kako smo je prihvatili i sigurno da će nam značiti puno”, kazala je Grbić.

Mugoša: Idemo da osvojimo bodove

I Dijana Mugoša očekuje tešku utakmicu.

“Očekujemo dobru i jaku utakmicu. Želimo da uđemo s dobrom energijom, borbenošću i da osvojimo dva boda. Normalno da će biti teška utakmica i za svaku se pripremamo najbolje što možemo da pružimo svoj maksimum. Fokus je na nama, pa onda na protivnika. Smatram da će svaka od nas odraditi posao kako treba i da ćemo utakmicu privesti u našu korist", kazala je igračica koja igra na krilu.

Ona očekuje od protivnika veliku borbu,

"Srbija je jedna mlada ekipa, borbena i još igra na svom terenu. Sigurna sam da će da se bore do kraja, da izginu na terenu jer su željne dokazivanja, tako da sigurno neće biti laka utakmica”, kazala je ona.

I ona smatra da fokus reprezentacije mora da bude na ovom dvomeču, pa tek onda da dođe priča o kvalifikacijama za Olimpijske igre.

“Mi idemo da osvojimo sve bodove i pružićemo sve od sebe za to. Takođe, ovo se sad dešava i fokus je na ovome. Kad se ovo završi onda ćemo prebaciti fokus na kvalifikacije za Olimpijske igre. Bićemo 100 odsto u tome, kao što smo 100 odsto sada u ovome”.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније