Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

M.M.Lj. [ Beta ]

24. 01. 2022. 08:17   >>  08:19

AUSTRALIAN OPEN

Korne izbacila Halep za svoje prvo grend slem četvrtfinale

Francuska teniserka Alize Korne plasirala se danas u svoje prvo grend slem četvrtfinale, pošto je u osmini finala Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pobijedila Rumunku Simonu Halep sa 6:4, 3:6, 6:4.

Korne je vodila sa 6:4 i 3:1 pre nego što je izgubila pet uzastopnih gemova i 16 uzastopnih poena pa je meč otišao u treći, odlučujući set.

Halep je spasila dvije meč lopte na svoj servis u devetom gemu trećeg seta, ali je Korne u narednom iskoristila treću meč loptu za svoje prvo grend slem četvrtfinale u 63 nastupu na najvažnijim turnirima.

Korne je prva Francuskinja koja je stigla do četvrtfinala Australijan opena od Marion Bartoli 2009. godine.

Trenutno 61. teniserka svijeta će se za plasman u polufinale Australijan opena boriti sa Amerikankom Danijel Kolins koja je u prvom meču osmine finala bila bolja od Belgijanke Eliz Metrens sa 4:6, 6:4, 6:4 poslije dva sata i 51 minuta borbe.

Kolins je u prvom setu vodila sa 3:1, prije nego što je izgubila narednih šest od sedam gemova i ujedno i prvi set sa 6:4. I u drugom setu je imala 3:0, servirala je pri rezultatu 5:3 za set ali je Mertens napravila brejk. Međutim, već u narednom gemu je Kolins vratila brejk i odvela meč u treći set.

Mertens je prva stigla do brejka, povela je sa 2:1, ali je Kolins odmah izjednačila na 2:2, da bi odlučujući brejk na meču napravila u desetom gemu kada je poslije duple greške protivnice iskoristila treću meč loptu za treće grend slem četvrtfinale, a drugo u Melburnu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније