Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

B.Č.J. [ Beta ]

03. 09. 2022. 14:20 >> 14:17

NAJAVILA KRAJ KARIJERE

Poruke podrške Sereni Vilijams uputile svjetske zvijezde

Brojne poznate ličnosti iz svijeta sporta, politike i zabave poslale su poruke podrške, divljenja i zahvalnosti američkoj teniserki Sereni Vilijams, koja je najavila kraj karijere po završetku Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, na kome je sinoć izgubila u trećem kolu od Australijanke Ajle Tomljanović.

"Ti si bukvalno najbolja, na terenu i van njega. Hvala ti što inspirišeš sve nas da jurimo za našim snovima. Volim te mala sestrice", naveo je čuveni golfer Tajger Vuds na Tviteru.

Vilijams je nedavno najavila kraj karijere po završetku US opena. Ona je na turnir ušla kao 605. teniserka svijeta, a izgubila je od 46. na WTA listi Tomljanović sa 5:7, 7:6, 1:6. To bi mogao da bude njen posljednji profesionalni meč u karijeri.

"Čestitam na nevjerovatnoj karijeri. Koliko smo samo imali sreće da gledamo djevojku iz Komptona kako odrasta u jednog od najboljih sportista svih vremena. Ponosna sam na tebe moja prijateljice i jedva čekam da vidim koliko ćeš života promijeniti svojim talentima", navela je Mišel Obama, supruga bivšeg američkog predsjednika Baraka Obame.

Vilijams je tokom 27-godišnje karijere postala ne samo jedna od najboljih teniserki u istoriji, već i jedan od najboljih sportista svih vremena. Ona je osvojila 23 grend slem titule u singlu, 14 grend slem titula u dublu dva grend slem trofeja u mješovitom dublu, četiri zlatne olimpijske medalje, a ukupno 73 WTA titule.

"Upravo smo bili svjedoci posljednjeg US opena najbolje svih vremena, Serene Vilijams! Serena je mnogo značila sportu, tenisu, svijetu, svakoj djevojčici, a još više - svakog tamnoputoj djevojčici širom svijeta", naveo je legendarni košarkaš Los Anđeles Lejkersa Medžik Džonson.

Čuvena američka voditeljka Opra Vinfri nazvala je Vilijams herojem, uz igru slovima sa početnim slovom teniserkinog imena - "Shero".

Ona je tvitovala: "25 godina. Šampion. Shero. Zauvijek legenda".

Američka teniserka Koko Gof rekla je da je zbog Serene Vilijams vjerovala u ispunjenje svojih snova.

"Uticaj koji si imala na mene ne može se opisati riječima i zbog toga ti hvala, hvala, hvala, GOAT", navela je Gof.

Oglasio se i jedan od najboljih plivača svih vremena Majkl Felps.

"Zaista je bilo zabavno gledati Serenu ne samo zbog promjene u tenisu, već što je još važnije, kako je uspjela da pomogne da se osnaži naredna generacija. Njeni teniski rezultati govore za sebe, ali jedna od stvari zbog koje joj se divim je to što ona jednostavno ne odustaje. Ni na terenu ni van njega", rekao je višestruki olimpijski šampion Felps.

Vilijams je 319 nedjelja bila prva na WTA listi, a u karijeri je ostvarila 858 pobjeda i pretrpjela 154 poraza, uz procenat uspješnosti od 84,8 odsto.

Ona je poslije poraza na stadionu "Artur Eš" zahvalila porodici na podršci, ali i svima koji su bili uz nju tokom karijere.

"Hvala svima, bili ste sjajni. Pokušala sam. Hvala tata, znam da gledaš. Hvala mama. Hvala svima koji su bili uz mene toliko godina, bukvalno decenijama. Ali počela sam sa mojim roditeljima i oni zaslužuju sve, zaista sam im zahvalna. A ja ne bih bila Serena da nije bilo (sestre) Venus - hvala Venus. Bila je ovo zabavna vožnja", rekla je Vilijams, koja će 26. septembra napuniti 41 godinu.

Upitana da li bi moglo da bude novog poglavlja, Vilijams je odgovorila: "Ne vjerujem, ali nikad se ne zna".

Na konferenciji za novinare upitali su Vilijams da li postoji šansa da nastavi da igra.

"Ne znam. Ne razmišljam o tome. Mada, uvijek sam voljela Australiju. Prošla sam mnogo toga od prošlogodišnjeg Vimbldona. Treba mnogo posla da bi se dovde stiglo. Jasno je da sam sposobna, ali potrebno je mnogo više od toga. Spremna sam da budem majka, da istražim drugačije verzije Serene. Tehnički u svijetu sam i dalje super mlada, pa želim da imam i nešto od života dok još mogu da hodam", rekla je Vilijams.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније