Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta ]

04. 03. 2024. 17:35 >> 17:36
Čitaj mi:

TURNIR U DUBAIJU

Rubljov zadržao bodove i novčanu nagradu uprkos diskvalifikaciji

Ruski teniser Andrej Rubljov zadržaće bodove i nagradu koju je osvojio na turniru u Dubaiju, izuzev kazne koju mora da plati, nakon što je ATP danas prihvatio njegovu žalbu na diskvalifikaciju u polufinalu tog turnira.

Rubljov je u petak diskvalifikovan u polufinalu turnira u Dubaiju, pošto je u samoj završnici meča sa Kazahstancem Aleksandrom Bublikom vikao na linijskog sudiju zbog jedne odluke. Uoči diskvalifikacije Bublik je vodio 6:7, 7:6, 6:5.

Osim diskvalifikacije peti teniser svijeta tada je kažnjen i novčano sa 36.400 dolara.

Prema pravilima, kada je teniser zbog nesportskog ponašanja diskvalifikovan sa turnira on ne dobija ni ATP bodove ni novac, ali je ATP presudio da bi "uobičajene kazne bile nesrazmjerne u ovom slučaju".

"Žalbeni proces je uzeo u obzir svjedočenja igrača, zvaničnika, kao i pregled svih dostupnih video i audio materijala", navodi se u saopštenju ATP.

U saopštenju se dodaje da će Rubljov morati da plati 36.400 dolara zbog kršenja kodeksa, što je odredio glavni sudija meča.

Poraženi polufinalista na turniru u Dubaiju dobija 157.755 dolara i 200 bodova za ATP listu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније