Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

D.B.

24. 04. 2024. 12:28 >> 12:55
Čitaj mi:

ITALIJAN PRIZNAO

Janik Siner: Ne mogu da se poredim sa Novakom i Alkarasom

Janik Siner već u narednim turnirima na šljaci može preuzeti prvo mjesto na ATP listi. Pod uslovom da napravi dobre rezultate u Madridu, Rimu i na Rolan Garosu.

Italijan Janik Siner istakao je da se ne može porediti sa najboljim sportistom svijeta Novakom Đokovićem.

"Ne mogu da se poredim sa Novakom zbog svega što je uradio. Isto mislim i za Karlosa, i on je bolji od mene. Imam ogromno poštovanje prema njima. Samo pokušavam da odigram svoje mečeve najbolje što mogu, i da razumijem šta je najbolje za mene, vidjeću šta mogu da uradim".

Novak Đoković neće igrati na turniru Masters serije u Madridu, a očekuje se da će mu naredni turnir biti u Rimu od 8. do 19.maja.

Usljed odustajanja Đokovića od turnira u Madridu, Janik će biti prvi nosilac.

"Naravno da mi je to veliko zadovoljstvo, ali realno to ništa ne mijenja. Tu sam, učim još da igram dobro na šljaci. Uslovi su malo drugačiji nego na nekim drugim turnirima, igramo na visini, loptica se brže kreće. Imao sam dosta problema da pronađem svoj nivo igre ovdje, tako da će biti interesantno vidjeti kako ću da igram. Ako uspijem da pronađem pravi nivo igre na šljaci biće dobro", izjavio je drugi igrač svijeta. 

Italijan je istakao da se veoma raduje učešću na Olimpijskim igrama. 

"Olimpijske igre su važan događaj za mene. Nisam mogao da igram prošli put, tako da sam srećan što ću biti dio tako velikog događaja. Razgovaraću i upoznaću se sa mnogim drugim sportistima, želim da razumijem i način na koji oni razmišljaju, treniraju. Poslije Madrida ide turnir u Rimu koji je važan za mene, jer sam Italijan. Tu su i grend slemovi koji su od velike važnosti za naš sport. Nadam se i očekujem dosta pozitivnih momenata. U isto vrijeme sam svjestan da mogu još više da napredujem ako želim da osvajam više turnira", zaključio je Siner.

Siner je slobodan u prvom kolu, a u drugom će igrati sa pobjednikom meča Gaskec - Sonego (meč se igra sjutra).

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније