Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ beta ]

10. 05. 2024. 14:19 >> 14:27
Čitaj mi:

kraj karijere

Dominik Tim iznenadio: Ovo je moja posljednja sezona u karijeri

Dominik Tim, grend slem šampion, potvrdio da će završiti karijeru na kraju aktuelne sezone. To je najavljeno ove nedjelje, sada je i sam Austrijanac ozvaničio kraj.

„Mogu da potvrdim da će ova sezona biti moja posljednja u karijeri. Ima razloga iza toga, prije svega moj zglob koji nije onakav kakav bi trebalo da bude i kakav sam želio, drugi razlog je moj unutrašnji razlog. Mislio sam o ovome dugo, veoma pažljivo. Razmišljao sam o cijelom putu kao tenisera koje je bilo nevjerovatno. Bio sam uspješan i osvajao trofeje“, rekao je Tim.

Bivši šampion Ju Es opena rekao je da se nada da će karijeru moći da završi na domaćem turniru u Beču u oktobru.

Jedinu grend slem titulu Tim je osvojio 2020. godine na Ju Es openu, poslije koje je ostvario najbolji plasman na ATP listi - treće mesto.

Igrao je u finalima Rolan Garosa 2018. i 2019. i u finalu Australijan opena 2020. godine.

Manje od godinu dana od titule u Njujorku Tim je povrijedio ručni zglob zbog čega nije igrao 10 mjeseci i ispao je iz 350 najboljih na listi. Prošle godine se vratio među prvih 100, ali nije uspio da se vrati u formu.

U martu je ponovo lakše povrijedio zglob, ali se u aprilu vratio na teren na turnirima u Estorilu, Monte Karlu, Minhenu i Madridu.

"Imao sam uspjeh i osvojio trofeje o kojima nisam sanjao. Ovo je bilo nevjerovatno putovanje. Na kraju sam zaključio da je odluka o završetku karijere na kraju ove sezone jedina ispravna", rekao je Tim.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније