Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Mina ]

28. 05. 2021. 18:20   >>  18:21

PRIPREME ZA OI

"Ajkule" 1. juna protiv SAD-a

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igraće 1. juna u Herceg Novom prijateljeski meč sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država, saopšteno je iz Vaterpolo plivačkog saveza.

Navodi se da obje selekcije treniraju na bazenu Jadrana na Škveru.

Za crnogorsku selekciju, iako će nastupiti u dosta oslabljenom sastavu, će to biti dobra provjera pred finalni turnir Svjetske lige u Gruziji i Olimpijske igre u Tokiju.

Selektor Vladimir Gojković zbog obaveza u klubovima na pripremama ne može da računa na Aleksandra Ivovića, Dejana Lazovića, Uroša Čučkovića, Vladana Spaića, Bogdana Đurđića, Stefana Vidovića i Aleksu Ukropinu.

Crnogorski reprezentativac Marko Petković kazao je da je sa nestrpljenjem čekao okupljanje reprezentacije.

On je istakao da će utakmica protiv SAD biti dobra uvertira za crnogorske vaterpoliste za ono što ih čeka.

"Sparingujemo sa selekcijom SAD i treniraćemo zajedno neke dvije nedjelje. To nam mnogo znači u okviru ovih priprema za Olimpijske igre, pogotovo mladim igračima koji su prvi put priključeni A reprezentaciji", rekao je Petković.

On je najavio da će reprezentacija trenirati u Crnoj Gori do 19. juna kada putuju za Italiju, na pripreme.

"Jedni smo od favorita za osvajanje medalje na tom takmičenju. Protiv Amerikanaca očekujem jednu jaku i uzbudljivu utakmicu. Svaku noć sparingujemo sa njima, i bez obzira na to što se radi o treninzima, voda ključa u bazenu. Biće uzbudljivo u utorak u toj oficijalnoj utakmici, mnogo agresivniji će biti gosti, ali ponavljam, dobra provjera za ono što nas čeka", poručio je Petković.

Utakmica sa SAD igra se u utorak u 20 sati i 15 minuta.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније