Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Л.В.

25. 07. 2023. 07:51 >> 09:47
1

SP VATERPOLO

Crna Gora spremna za Grčku: "Heleni" na putu do borbe za medalju (0:2)

Vaterpolisti Crne Gore igraju u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u vaterpolu sa selekcijom Grčke.

 

PRVA ČETVRTINA:

6. minut Crna Gora - Grčka 0:2

Treći put ne koristimo igrača više. Probao je Averka ali nije bio precizan.

5. minut Crna Gora - Grčka 0:2

Imali smo i malo sreće jer Grci nisu došli do veće prednosti. Stativa pa prečka za Helene.

3. minut Crna Gora - Grčka 0:2

Ponovo smo dobili igrača više ali nismo uspjeli da realizujemo, kasnije Genidunias je ukrao jednu loptu i pogodio iz kontre uz dosta sreće.

3. minut Crna Gora - Grčka 0:1

Grci dolaze do vođstva iz peterca Sudije su okarakterisale da je Vujović napravivo faul za kazneni šut.

3. minut Crna Gora - Grčka 0:0

Dobili smo i mi prvu situaciju sa igračem više ali Jovan Vujović nije bio precizan.

2. minut Crna Gora - Grčka 0:0

Loše je počelo sa čak dva vezana isključenja naših momaka, ali ponovo dolazi do izražaja sjajna poziciona odbrana, kao i prva uspješna intervencija Tešanovića.

1. minut Crna Gora - Grčka 0:0

Averka po običaju pliva za naš tim, Papanastasio je sa druge strane i brži je grčki igrač.

NAJAVA

Nakon herojske pobjede od prije dva dana u kojem je pao evropski prvak, ekipa Hrvatske, momke Vladimira Gojkovića čeka novi zadatak a to je pobjeda nad neugodnim "Helenima".

Grča nam je "dužnik" sa zadnja dva velika prvenstva.

Prošle godine na Evropskom prvensu u Splitu Grčka je slavila u razigravanju za plasman od 5. do 8. mjesta 14:12, dok su 2021. godine na Olimpijskim igrama u Tokiju u četvrtfinalu bili ubjedljivi sa 10:4 (kasnije stigli do finala gdje ih je zaustavila ekipa Srbije).

Dobra okolnost po naš tim je odsustvo vaterpoliste Novog Beograda Angelosa Vlahopulosa, ali i oprez na mlade igrače, budući da su odradili podmlađivanje rostera reprezentacije.

Nosioci igre su mladi centri Konstadinos Kakaris koji igra u Pro Reku, kao i Dimitrios Nikolaidis koji će od naredne sezone igrati za Olimpijakos.

"Grčka je jaka selekcija sa dobrim šuterima, sa dobrom odbranom, međutim ovaj turnir ne igraju na nivou na kojem smo navikli da ih gledamo. Možda zbog toga što im nedostaje kapiten Angelos Vlahopulos koji im je organizator u napadu i u zonskoj odbrani, koji sve postavlja gdje teba da bude. Mislim da je to veliki hendiep za njih, ali da su i dalje vrlo respektabilna selekcija. Mislim da smo u ovom trenutku na sličnom nivou, tako da sjutra imamo pravo da se nadamo prolazu i tražićemo šansu protiv njih", rekao je naš reprezentativac Miroslav Perković u najavi duela.

Sa druge strane, Aljoša Mačić, apostrofira kavalitet koji Grci posjeduju na centarskoj poziciji, ali da se dobro poznaju.

"Sigurno da imaju jedan od najboljih centarskih tandema u vaterpolu. Znamo se još iz juniorskih dana. Igrali smo na juniorskom Evropskom prvenstvu do 19 godina. Sigurno je da je Kakaris jedan od najboljih centara. Igra u Pro Reku i to dovoljno govori o njemu", ističe Mačić i dodaje.

"Potrudićemo se da presingom opteretimo masivne centre Grčke i napadnemo ih, jer je to njihva najslabija karika".

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније