Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

L.V.

26. 12. 2023. 21:23 >> 21:23
Čitaj mi:

DODIJELJENE NAGRADE VPSCG

Marić: Ispunjeni svi zahtjevi stučnih štabova svih selekcija

Vaterpolo-plivački savez Crne Gore uručio je večeras priznanjima najboljima u 2023. godini.

Petar Tešanovič dobio je nagradu sa najboljeg vaterpolistu, Marko Pejović je najbolji mladi vaterpolista, Jovana Kuljača je dobila nagradu za najbolju plivačicu dok je Miloš Milenković najbolji plivač.

Predsjednik VPSCG Đuro Marić kazao je da su svi takmičarski aspekti i zahtjevi stučnih štabova svih selekcija za vaterpolo i plivanje, u smislu obezbjeđivanja opreme, adekvatnih priprema, putovanja, smještaja, još jednom ispunjeni.

Marić je napravio retropsektivu godine.

"Seniorska reprezntacija je nakon niza pripremnih turnira, nastupila je na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki. Bila je blizu završnice, falilo je malo sreće za bolji rezultat od plasmana u četvrtfinale. U20 reprezentacija je učestvovala na Svjetskom prvenstvu u Bukureštu, U 17 je imala Evropsko prvenstvo u Manisi, a naša najmlađa - U 15 reprezentacija je igrala prvenstvo Evrope, koje smo organizovali u Podgorici. Srebro je bila nagrada kako za naše mlade momke, tako i za sve nas koji smo organizovali najmasovnije vaterpolo takmičenje do sada. Prvi put u istoriji našeg sporta na jednom kontinentalnom šampionatu nastupile su selekcije iz 25 zemalja, za 9 dana odigrano je 80 utakmica. Interesovanje ljubitelja vaterpola bilo je veliko, a tribine pune kada su igrali naši momci. Prvenstvo u Podgorici pratilo se širom Evrope - uz 110 sati live-striminga sa preko 150.000 pregleda", kazao je Marić.

On je pomenuo i preminule istaknute članove VPSCG Petra Porobića i Dejana Adžića.

"Na žalost u 2023. godini ostali smo bez dvojice naših istaknutih članova, Petra Porobića i Dejana Adžića. Petar Porobić je bio prvi i dugogodišnji selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore i direktor Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore. Pero je kao selektor donio prvu zlatnu medalju Crnoj Gori u kolektivnim sportovima, po čemi će svakako biti upisan u istoriju našeg sporta".

Marić je najavio i da će u budućnosti neka od nagrada nositi ime po bivšem selektoru.

"Dejan Adžić, je bio dugogodišnji generalni sekretar Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore kao i komesar za takmičenje. Gotovo dvije decenije bio je stalno aktivan u našem Savezu. Dejan je bio i priznati međunarodni vaterpolo sudija. Upravni odbor je takođe nakon smrti Dejana Adžića donio odluku da njegove dvije maloljetne kćerke u granicama naših mogućnosti budu stipendisti savez do punoljetsva. Iskoristio bih ovu priliku da se posebno zahvalim našim sponzorima koji su sa nama sad već godinama. Neću ih nabrajati, ali vaša podrška je nešto bez čega mi ne bismo uspjeli da ispunimo sve planirano".

Na kraju poželio je svim sportistima što bolje rezultate u olimpijskoj godini.

"Pred nama je olimpijska godina - želim da nam bude svima srećna, želim uspjeh kako našim tako i svim sportistima Crne Gore u postizanju najboljih rezultata", kazao je Marić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније