Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

17. 02. 2024. 09:16 >> 09:34
Čitaj mi:

SVJETSKO PRVENSTVO

Poraz od Mađarske nakon peteraca, Crna Gora završila na osmom mjestu

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore poražena je od Mađarske nakon peteraca 18:16, u meču za sedmo na Svjetskom prvenstvu u Dohi. U regularnom dijelu bilo je 14:14.

Naša selekcija je ranije obezbijedila plasman na Olimpijske igre, a na ovom šampionatu imala je učinak od tri pobjede i četiri poraza, od toga dva u penal-ruletu.

Većim dijelom meča “ajkule” su jurile minimalan zaostatak, da bi u finišu treće dionice Zalanki prvi put donio Mađarima plus dva (9:7).

Do kraja tog perioda, međutim, Crna Gora je preko Stefana Vidovića i Vlada Popadića izjednačila (9:9).

Na startu četvrte četvrine golom Popadića naša selekcija je prvi put povela 10:9, a minimalnu prednost imali smo u još tri navrata (12:11, 13:12, 14:13)…

Ipak, Mađari su uvijek imali spreman odgovor, a meč je u peterce odveo Vigvari četiri sekunde prije kraja.

U penal ruletu, Perković i Brguljan nijesu bili precizni, dok su Mađari dali sva četiri šuta sa pet metara.

Vujović je bio najefikasniji kod "ajkula" sa četiri pogotka, Popadić je postigao tri. Kod Mađara se istakao Zalanki sa četiri gola.

Tok meča:

Peterci: Vamoš i Vidović sigurni 15:15. Mađari su stekli dva gola prednosti 17:15, nakon promašaja Perkovića. Brguljan pogađa stativu, Mađarska je slavila 18:16.

4. četvrtina

Počela je posljednja dionica. Popadić sa distance pogađa, prvi put vodimo 10:9. Zalanki e pogodio stativu iz peterca drugoj strani. Ipak, odmah u narednom napadu novi peterac, koristi ga Vamoš 10:10. Novo vođstvo Mađara, strijelac Vivgari, pet minuta do kraja.

Uzvraća Vujović sa dva metra u napadu s igračem više 11:11. Majstorski lob Vujovića, drugi put vodimo 12:11. Nastavlja se igra gol za gol, pogodio je sada Janšik 12:12, tri i po minuta do kraja.

Treći gol Vujovića, opet vodimo 13:12, 1.17 do kraja. Vamoš vraća stvari u egal 13:13, 52 sekunde do kraja. Vaslije Radović sa distance 14:13, 24 sekundi do kraja. Vivgari pogađa četiri sekunde prije kraja 14:14, peterci.

3. četvrtina

Počelo je drugo poluvrijeme. Odmah u prvom napadu Mađari pogađaju, strijelac je Fekete 7:6. Na drugoj strani, "ajkule" u dva navrata nijesu iskoristile igrača više, dva minuta igre u ovoj dionici. Nekoliko neiskorićenih napada na obje strane, sredina treće četvrtine.

Perković pogađa u napadu s igračem više, novo izjednačenje 7:7. Uzvraća Kovač, takođe u napadu s igračem više 8:7, tri minuta do kraja dionice. Nemamo rješenje za Zalankija, matirao je Lazovića sa distance 9:7, njegov četvrti gol.

Vidović je smanjio 9:8, 1.38 do kraja dionice. Popadić u napadu s igračem više vraća stvari u egal 9:9. Kraj treće četvrtine.

2. četvrtina

Počela je druga dionica. Vasilije Radović pogađa sa distance 4:4, dva minuta igre u ovoj četvrtini. Po jedan neiskorišćeni napad s igračem više na obje strane.

Opet smo se odbranili s igračem manje, minut i po do kraja prvog poluvremena. Mađarska opet vodi 5:4, Zalanki je realizovao kontranapad, njegov treći gol. Odmah uzvraća Vidović, zatresao je mrežu u napadu s igračem više 5:5. Kovač sa pozicije centra šalje loptu u mrežu 6:5.

U posljednjim sekundama izborili smo peterac, koji je u gol pretvorio Vidović 6:6.

1. četvrtina

Meč je počeo. Po jedan neiskorišćeni napad na obje strane. Vigvari je iskosa sa lijeve strane matirao Lazovića. Uzvratio Mršić, pogodio je bliži ugao 1:1. Opet vodi Mađarska, strijelac je Zalanki 2:1. Perković je pogodio u napadu s igračem više za novo izjednačenje 2:2, tri i po minuta do kraja uvodne dionice.

Drugi gol Zalankija, Mađari treći put vode 3:2. Nijesmo iskoristili igrača više, na drugoj strani Mađari pogađaju okvir gola nakon kontranapada, 1.54 do kraja dionice. Mršić nije realizovao peterac, pogodio je prečku.

Janšik sa dva metra pogađa, Mađari prvi put imaju dva gola prednosti 4:2, odmah uzvraća Vujović 4:3, kraj prve četvrtine.

Najava meča:

Crnogorski vaterpolisti poraženi su, u razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta, od Grčke, nakon slabijeg izvođenja peteraca 14:13.

Utakmica je u regularnom toku završena neriješeno 10:10.

Mađarska je u razigravanju izgubila od Srbije 11:10.

Naš reprezentativac Marko Mršić kazao je da će ekipa učiniti sve da se pobjedom oprosti od šampionata.

"Imamo novu šansu da se borimo sa jednom od najboljih ekipa na svijetu. Motiv je tu, želimo da se nadigravamo i na pravi način okončamo turnir. Najvažnije je da smo se plasirali na Olimpijske igre. I sada je nešto falilo u pokušaju da napravimo iskorak i prođemo četvrtfinale, ali iza nas je odlična utakmica sa Grcima u kojoj nismo imali sreće. Izgubili smo na peterce i sada ćemo dati sve da protiv Mađarske odradimo utakmicu na najbolji način" ", rekao je Mršić.

U meču za peto mjesto, u 14 sati, rivali će biti Srbija i Grčka.

Za 11 sati i 30 minuta zakazan je duel Španije i Francuske za bronzanu medalju, dok će novog prvaka Evrope odlučiti meč između Hrvatske i Italije, koji je zakazan za 15 sati i 30 minuta.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније