Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ pobjeda.me ]

22. 10. 2020. 15:23 >> 15:22

POLICAJAC KILIBARDA

"Nijesmo pretresali Hasanaje, samo smo im pregledali torbe"

Policajac Aleksandar Kilibarda saopšto je u Višem sudu da on i njegov kolega Milutin Leković nijesu 15. decembra prošle godine pretresali Luana, Lulzima i Nure Hasanaj, već su im samo pregledali torbe.

Luan, Lulzim i Nure Hasanaj optužnicom se terete za teško ubistvo policjaca Lekovića.

Kilibarad je pred vijećem sudije Predraga Tabaša ispričao kako su spornog dana preko radio veze obaviješteni da prema Sutorini idu tri osobe koje izledaju kao migranti.

"Pošli smo do tamo i naišli na ta tri lica. Imao sam utisak da su migranti i da su krenulo trbuhom za kruhom. Kada smo ih legitmisali nijesu imali dokumenta, rekli su da su sa Kosova i da su spavali u hotelu Plaza i da su im tamo ostali pasoši. Kada su ušli u vozilo, žena je sjela iza vozača, a muškarac koji je hramljao iza suvozača. Dok smo se vozili kolega Leković se čuo sa dežutnom službom. Nakon toga ta tri lica su počela da pričaju, ovaj što je sjedio iza mene počeo je da me zapitkuje, a žena je isptivala Lekovića. U jednom momentu samo sam čuo prsak i vidio sam dim od baruta", kazao je Kilibarda.

Luan, Lulzim i Nure Hasanaj negirali su 8. oktobra u Višem sudu ubistvo policajca Milutina Lekovića 15. decembra prošle godine.

Luan Hasanaj tvrdio je da je policajac koji bio suvozač u vozilu drzao pišolj koji je opalio tokom sudara, dok je Nure tvrdila da su optužbe falsifikovane i da su ona i njeni sinovi nevini.

Optužnica zbog teškog ubistva je podignuta protiv državljana Albanije Luana (43), njegovog brata Lulzima (49) i majke Nure (67).

Smrtonosni hitac u policajca na službenoj dužnosti ispalio je Luan Hasanaj.

Iskazi svjedoka koji su saslušani u istrazi opovrgli su odbrane Hasanaja kojima su negirali ubistvo policajca jer navodno kod sebe nijesu imali pištolj.

Nure Hasanaj je pred istražiteljima tvrdila da je Leković izgubio kontrolu nad policijskim vozilom koje je udarilo u betonsku ogradu nakon čega je njegov kolega Aleksandar Kilibarda izvadio pištolj i misli ,,da je tada njegov pištolj opalio“.

Međutim, njene tvrdnje opovrgao je i sadržaj video nadzora koji je zabilježio udar policijskog automobila u betonsku ogradu i pokušaj Luana Hasanaja da osim Lekovića ubije i njegovog kolegu Aleksandra Kilibardu.

Nadzorne kamere sa poslovnice Prve banke u Igalu zabilježile su kako Luan Hasanaj, nakon ispaljenog metka u potiljak policajca Milutina Lekovića sa zadnjeg sjedišta policijskog vozila, u dva navrata pokušava da ubije i policajca Aleksandra Kilibardu, ali nije uspio u tom naumu jer je pištolj oba puta zakočio.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније