Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V./TVCG ]

04. 05. 2022. 19:57 >> 20:05
1

IZ POLICIJE ZA TVCG

Lazović i Milović nisu izašli iz CG, dokument Europola imalo samo tužilaštvo

Uprava policije nije u posjedu materijala koji je objavljen u medijima 3. maja 2022. godine, a koji se odnosi na Petra Lazovića i Ljuba Milovića. Na osnovu podataka iz evidencija o prelascima državne granice nije regirstrovan izlazak iz Crne Gore ovih lica, kazali su iz Uprave policije za TVCG.  Kako su naveli, Uprava policije do objavljivanja nije bila upoznata sa sadržinom ovog dokumenta.

"Jedan od prioriteta u radu Uprave policije je upravo identifikovanje policijskih službenika povezanih sa organizovanim kriminalnim grupama, prikupljanje dokaza u odnosu na njihove inkriminišuće radnje i njihovo procesuiranje nadležnim tužilaštvima, a što je bio prioritet i u prethodnom periodu gdje su ostvareni konkretni rezultati o kojima je javnost obavještena. U narednom periodu, Uprava policija će postupati po svim nalozima nadležnog tužilšatva, kao i do sada, u cilju provjere svih navoda objavljenih u medijima i koje tužilaštvo smatra relevantnim, te će na raspolaganje staviti sve kapacitete u cilju što brže i efikasnije istrage", rekli su iz Uprave policije.

Tvrde da kako nijesu u posjedu navedenog materijala, te nemaju sazanja o eventualnoj ugroženosti bezbjednosnog sektora kao i informacijama koje su 'iscurele iz bezbjednosnog sektora“, svakako nakon svih izvršenih provjera u odnosu na navode iz objavljenih materijala biće izvršena analiza i preduzete konkretne mjere i radnje.

Službenici policije Petar Lazović i Ljubo Milović članovi su kavačkog kriminalnog klana, navodi se u dokumentu Europola, objavio je sinoć portal Libertas.

"Službenici policije Petar Lazović (32) i Ljubo Milović (32) članovi su kriminalnog klana Kavač. Istraga usmjerena na Lazovića i Milovića trebalo bi da bude prioritet broj jedan crnogorske policije“, ključni su zaključci navedeni u dokumentu Europola u koji je Libertas imao uvid.

Uprava policije oglasila sinoć se povodom navoda da su službenici policije Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana.

"Povodom teksta portala 'Libertas Press' Uprava policije ukazuje da će policijsko – tužilačke aktivnosti tim povodom dovesti do ishoda o kojem će javnost, po njihovom okončanju, biti detaljno obaviještena", saopštila je Uprava policije.

Nakon objava na portalu 'Libertas Press“, glavni specijalni tužilac Vladimir Novović je naložio da se formira novi predmet i da se preduzmu sve neophodne radnje i mjere radi utvrđivanja da li ima krivičnog djela iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva.

"U Specijalnom državnom tužilaštvu povodom podatka koji su u prethodnom periodu dostavljeni od EUROPOL-a formirani su spisi predmeta u kojima je nakon sprovođenja određenih izviđajnih radnji specijalni tužilac S.Č. (Saša Čađenović) donio odluku 20.01.2022. godine, da nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja protiv bilo kog lica za bilo koje krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti", saopšteno je iz SDT.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније