Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ TVCG ]

20. 05. 2022. 21:10 >> 21:12

JOVANOVIĆ NAJAVILA

"Ispitaćemo sporazume o priznanju krivice, proučavamo dokaze sa SKY aplikacije"

Odbor za politički sistem pravosuđe i upravu nije usvojio izvještaj o radu državnog tužilaštva i Tužilačkog savjeta za 2021. Vršiteljka dužnosti vrhovne državne tužiteljkea Maja Jovanović, koja u izvještajnom periodu nije bila na čelu tužilaštva, kazala je da je Tužilački savjet tokom prošle godine radio u otežanim okolnostima i poručila da će u 2022. tužilaštvo postići bolje rezultate, prije svega na polju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. Najavila je da će ispitati rad svakog tužioca. Odbor je usvojio tekst javnog poziva za izbor četiri člana sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika.

"Tužilački savjet koji je proglašen 5. avgusta 2021. godine nije održao konstitutivnu sjednicu pa Tužilački savjet nije mogao da obavlja poslove iz svoje nadležnosti kao što se izbor državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava radi popunjavnja slobodnih tužilačkih mjesta, dobrovoljno raspoređivanje državnih tužilaca, odlučivanje po odnijetim pritužbama na rad državnih tužilaca, odlučivanje o disciplinskoj odgpovornosti, olučivanje o povredi Etičkog kodeksa državnih tužilaca i slično", kazala je Jovanović.

Najavila je detaljnu analizu svih sporazuma o priznanju kriuvice koji su potpisani pred tužilaštvima u Crnoj Gori.

"I nakon toga planiram da dam precizne smjernice o postupaju u tim predmetima", kazala je Jovanović.

Vršiteljka dužnosti Vrhovnog državnog tužilaštva kazala je da Specijalno državno tužilaštvo proučava obiman dokazni materijal, koji je EUROPOL dostavio sa SKY aplikacije, i najavila da će nakon detaljne analize biti donijeta odluka u predmetu, koji je 3. maja ove godine ponovo formiran, nakon što je Libertas objavio podatke i transkripte o mogućoj povezanosti službenika Uprave policije Petra Lazovića i Ljuba Milovića sa članovima organizovanih kriminalnih grupa.

"Oko SKY pdokaza preduzimamo radnje, predmet je formiran početkom avgusta prošle gpodine, a arhiviran je sredinom januara 2022. godine. Nakon pisanja Libertasa odmah smo formirali predmet, 3. maja 2022. i u toku je rad, preduzimaju se sve mjere i radnje koje su povjerljive. Riječ je o veoma obimnom materijalu, koji se proučava, razumijem zaista veliko interesovanje ukupne javnosti za taj predmet ali molila bih za razumijevanje jer ta dokumentacija mora detaljno biti proučena i nakon toga će biti donijeta odluka", odgovorila je Jovanović članovima skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu.

Jovanović je najavila je da će tužilačka organizacija, naročito na polju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, tokom 2022. godine postići mnogo bolje rezultate nego što je to bio slučaj tokom prošle godine.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније