Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

05. 09. 2022. 14:49 >> 14:46

UPRAVA POLICIJE

Krivične prijave zbog držanja oružja i municije

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti "Sjever“ u Beranama protiv jedne osobe podnijeli su krivičnu prijavu, dok su jednu osobu lišili slobode zbog počinjenog prekršaja. Policija je prilikom kontrole M.K. (25) iz Berana pronašla i oduzela pištolj marke VZOR50 kalibra 7,65mm u kojem se nalazilo osam komada municije. Kako je saopšteno, o događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji je naložio da se protiv M.K. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držnje oružja i eksplozivnih materija.

Zbog izvršenog prekršaja iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru u Beranama je lišen slobode I.S. (25) iz Berana. On je, prilikom sprovođenja policijske kontrole prema licu M.K., omalovažavao službenike Uprave policije

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“ su prethodnih dana spoveli niz aktivnosti iz svoje nadležnosti u Podgorici, Tuzima, Cetinju i Danilovgradu, koje su rezultirale oduzimanjem 14 komada oružja, određene količine municije i drugih predmeta.

Na teritoriji Glavnog grada pripadnici policije su, postupajući po naredbi nadležnog sudije, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.V. (26) iz Podgorice.

Pretresom je pronađeno vatreno oružje, 78 komada municije, dva okvira i startni pištolj. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom džavnom tužilaštvu u Podgorici koji će se o kvalifikaciji djela izjasniti nakon vještačenja.

Na području Opštine Tuzi policija je u dvije odvojene aktivnosti procesuirala dvije osobe zbog sumnje da su izvršile krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Slobode je lišen H.Lj. (55) kod kojeg je pronađen pištolj M57 i šest komada municije. Krivična prijava je podnijeta protiv S.I. (37), kod kojeg je pronađeno šest pušaka, dva pištolja, devet patrona za lovačku pušku i 41 komad municije.

Pripadnici policije na Cetinju su, postupajući po naredbi nadležnog sudije, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi P.R. (65) iz Cetinja. Prilikom pretresa je pronađena lovačka puška „Baikal“ sa oružnim listom, 19 lovačkih patrona i vazdušna puška na ime druge osobe. Nakon prikupljenih obavještenja o događaju je upoznat državni tužilac u Osnovom državnom tužilaštvu u Cetinju koji je naložio da se oružje oduzme i da se sprovedu dodatne provjere, nakon čega će se izjasniti o kvalifikaciji djela.

Nadalje, danilovgradska policija je od S.P. iz Danilovgrada oduzela lovački karabin „CZ“ i malokalibarsku pušku marke Ruger M-10, za koje je S.P. posjedovao oružne listove za koje je istekao rok važenja. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Danilovgradu koji se izjasnio da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog djela. Službenici policije su na osnovu člana 108 Zakona o oružju licu S.P. izdali nalog za plaćanje novčane kazne.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније