Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

M.M.

18. 04. 2022. 17:45   >>  17:49

U IZNOSU OD 23.000 EURA

Glavni grad će donirati za rekonstrukciju igrališta u Šavniku

Glavni grad će u iznosu od 23.000 eura pomoći rekonstrukciju dječijeg igrališta koje se nalazi u blizini vrtića u Šavniku. Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković naglasio je da se, osim brige za interese građana Podgorice, gradska uprava  trudi da u mjeri mogućeg podstakne razvoj i pomogne realizaciju projekata i u drugim opštinama u Crnoj Gori.  

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković upriličio je danas prijem za predsjednika Opštine Šavnik Jugoslava Jakića povodom potpisivanja ugovora o donaciji kojim će Glavni grad ovoj opštini donirati sredstva za rekonstrukciju igrališta u dvorištu vrtića u okviru JU Obrazovni centar Šavnik. 

„To je jedna lijepa tradicija na koju smo veoma ponosni i smatram da negdje imamo i moralnu obavezu kao Glavni grad i finansijski daleko najpotentnija jedinica lokalne samouprave u Crnoj Gori. S tim u vezi, vrlo sam zadovoljan zbog toga što smo u proteklom periodu skupa sa našim prijateljima iz drugih opština realizovali cijeli niz aktivnosti. Pomogli smo projekte u opštinama Bijelo Polje, Petnjica, Mojkovac, Ulcinj, Danilovgrad i Prijestonici Cetinje. U istom duhu nastavljamo dalje i danas imamo veliko zadovoljstvo da potpišemo ugovor o donaciji sa mojim kolegom i prijateljem Jugoslavom Jakićem, predsjednikom Opštine Šavnik“, istakao je Vuković dodajući da Jakić skupa sa svojim timom radi sjajne stvari za ovu opštinu. 

On je poručio da su iskoristili budžetsku poziciju koje imaju za ove namjene i Glavni grad će u iznosu od 23.000 eura pomoći rekonstrukciju dječijeg igrališta koje se nalazi u blizini vrtića u Šavniku.

"Zadovoljstvo nam je što smo u prilici da pomognemo, pogotovo imajući u vidu šta se u posljednje vrijeme dešava u Šavniku, napore koje lokalna uprava ulaže u cilju unapređenja uslova života, novih projekata koji znače oživljavanje ovog prelijepog dijela Crne Gore i izuzetno sam zadovoljan što kao gradonačelnik mogu dati skroman doprinos naporima mog prjatelja i kolege,“ zaključio je Vuković. 

Predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić zahvalio je Glavnom gradu na donaciji koja će im biti od značaja i dodao da Glavni grad na čelu sa gradonačelnikom Vukovićem, ne samo da radi dobre stvari za Podgoricu, već pomaže i druge opštine u Crnoj Gori. On je kazao da su, pored ovoga,  veoma važni i drugi oblici saradnje koju ostvaruju sa Glavnim gradom.

„Glavni grad je uzor lokalnim samoupravama kako treba uspješno i efikasno obavljati poslove upravljanja gradom. Značaj ove podrške je utoliko veći što dolazi u trenutku kada posle godinu i po dana, gotovo da smo zaboravljeni od strane odlazeće Vlade Crne Gore. Ali pokazali smo da Šavnik ipak ima prijatelje koji vode računa o svima nama.

Ovaj projekat je za nas posebno značajan jer zaokružujemo jednu priču od prošle godine gdje smo završili uređenje fasade i rekonstruisali vrtić u našem gradu, a ovo će biti dječije igralište koje će zaista oživjeti tu sliku samog gradskog jezgra“, kazao je Jakić i ovom prilikom pozvao sve ljude da posjete Šavnik.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније