Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ T.S. ]

12. 07. 2022. 14:09 >> 14:07

STOMAČNI PROBLEMI

Berane: Nema hospitalizovanih, vjeruju da je u pitanju ljetnji virus

U Beranama i dalje raste broj pacijenata sa stomačnim problemima, ali ljekari vjeruju da bi obolijevanja mogla da se smanjuju u narednim danima. Direktorica Doma zdravlja dr Julijana Zečević objašnjava da broj pacijenata ne može odjednom da padne i vjeruje da je u pitanju ljetnji virus.

"Brzo naiđe sa tegobama, temperaturom i povraćanjem, rijetko i sa dijarejom. Danas nam se nije vratio niko od jučerašnjih pacijenata, što znači da brzo prolazi", kazala je Zečević.

Ona je kazala da će se ipak uzorkovati voda sa gradskog vodovoda.

"To će biti samo iz preventivnih razloga, ali mislimo da se radi o virusu. Za sada nema niko hospitalizovan", dodala je direktorica Doma zdravlja.

Prvi pacijenti sa stomačnim problemima počeli su da se javljaju ljekarima u nedjelju naveče i taj broj je do juče bio oko stotinu djece u Dječjem dispanzeru, kao i više od pedeset odraslih što kod izabranih ljekara, što u Hitnoj pomoći.

Mnogo je i onih građana Berana koji se ne javljaju ljekarima, i ne registruju, jer se liječe sami.

Građani za svaki slučaj kupuju flaširanu vodu, koja je od juce najtraženiji artikl u prodavnicama.

Beranski Dom zdravlja je slučaj prijavio Institutu za javno zdravlje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније