Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

29. 04. 2023. 15:41 >> 15:41
1

DEMOKRATSKA CRNA GORA

"Sud potvrdio da je Zečevićeva smijenjena nezakonito"

Demokratska Crna Gora saopštila je da je presudom Osnovnog suda u Beranama potvrđeno da je Julijana Zečević nezakonito smijenjena sa pozicije direktorice Doma zdravlja "dr Nika Labović" u Beranama. Kako se navodi u saopštenju Demokrata, potvrđeni su njihovi navodi da je smjena Zečević "politički motivisana".

Dodaju i da je Osnovni sud u Beranama naložio ministru zdravlja Dragoslavu Šćekiću da Zečević vrati na poziciju sa koje je nezakonito smijenjena.

"U presudi se jasno naglašava da su razlozi smjene netačni i faktički izmišljeni, uz konstataciju da je direktorka Zečević radila savjesno i odgovorno", navodi se u saopštenju Demokrata.

Saopštili su da je Osnovni sud u Beranama u Odluci konstatovao i da je grubo prekršen Zakon ignorisanjem izjašnjenja o smjeni koje je direktorka Zečević blagovremeno uputila na adresu resornog ministra, koji je imao obavezu da uzme u obzir njeno izjašnjenje koje mu je uredno dostavljeno.


Ovakva nezakonita odluka resornog ministra, povukla je za sobom i odluku suda o nadoknadi troškova.

"Odluka o troškovima donijeta je na osnovu čl. 152, 153 i 161 ZPP-a, tako što se obavezuje tuženi da tužilji naknadi troškove postupka koji se odnose na ime sastava tužbe u iznosu od 125.00€, na ime zastupanja tužilje po advokatu na dvije održane rasprave u iznosu od po 125.00€, ukupno 375.00€, shodno AT. Takođe, sud je tužilji dosudio troškove na ime naknade za upotrebu sopstvenog automobila u visini od 30% od cijene litra najkvalitetnijeg benzina po pređenom kilometru na relaciji Podgorica- Berane i Berane- Podgorica za pristup punomoćnika tužilje na ročište od 09.03.2023. godine u iznosu od 117,92€ (268km x 1,48/30%) troškova za pristup na raspravu od 30.03.2023. godine u iznosu od 120,60€ (268km x 1,50/30%), kao i troškove putarine za autoput za dolazak na dva održana ročišta u iznosu od po 3.5€, na ime dvije dnevnice od po 30.00€ i na ime odsustva iz kancelarije za pristup na dva održana ročišta od po osam sati u iznosu od po 120.00€, što iznosi 552,52€, što sve ukupno iznosi 927,52€ shodno AT CG”, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Kako su saopštili, u ovom slučaju radilo se o politički motivisanoj smjeni.

"Podsjećamo javnost i na smjenu Mihaila Lalića, pomoćnika direktora Doma zdravlja u Beranama, koji je vraćen na to mjesto nakon samo 20 dana, a nakon što je inspektor rada utvrdio da je nezakonito smijenjen. Podsjećamo i na smjenu Gorana Folića, direktora Zavoda za zapošljavanje, koji je takođe nezakonito smijenjen, što je potvrdila i odluka suda da se gospodin Folić vrati na poziciju, nakon čega je uslijedila druga nezakonita smjena", navode u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније