Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ M.L.B. ]

23. 11. 2022. 10:25 >> 10:40

POSLjEDICE NEVREMENA

Šteta u Kolašinu ogromna, u Beranama vodostaj Lima opada

Nevrijeme je u Kolašinu pričinilo neprocjenjivu štetu na skoro svim seoskim putevima, a nova klizišta prijete da ugroze neka naselja, kazao je načelnik kolašinske Službe zaštite i spašavanja Željko Darmanović.

On navodi da su sve kolašinske službe interevenisale prethodnih dana na više lokacija, a da je opštinski tim u stalnom zasijedanju.

“Štete su ovaj put neprocjenjive i pričinjene na skoro svim seoskim putevima. Pojavila su se i neka nova klizišta koja prijete da ugroze čitavo naselje Gornji Pažanj. Ako se klizišta do kraja aktiviraju onda će biti ugroženo mnogo objekata i onda ćemo morati svi da intervenišemo”, kazao je Darmanović, u Jutarnjem programu TVCG.

Podsjetio je i da je prije nekoliko dana srušen mosta u mjestu Lugovi, ali su brzom intervencijom za mjštane obezbijedili pješački most.

“Ima dosta seoskih puteva gdje su mještani odsječeni od grada”, naveo je Darmanović i dodao da su sremni za intervencije.

Kako kaže i da su privrednici iz Kolašina ustupili mašine za intervenciju, a pomoć nude i volonteri.

Berane: Vodostaj Lima u padu

Komandir beranske Službe zaštite i spašavanja Mikica Korać kaže da je jutros situacija pod kontrolom, jer se vodostaj Lima spustio za oko 1,4 metra.

Kritično je ipak i dalje u naseljima Riversajd i Talum.

“Trenutno su poplavljene kuće familije Imeri i tu je praktično u tom dijelu Taluma ugroženo nekoliko porodica. Tu je nemoguće intervenisati zbog podzemnih voda”, naveo je Korać.

Kaže i da je rijeka Bistrica ukroćena i da su sanirani putevi u nekoliko sela.

Naveo je i kako očekuju da ukoro voda u Beranama bude za piće, a do tada su obezbijedili cistijerne sa vodom za piće.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније