Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Милена Ђуровић Станојевић, Радио ЦГ

26. 01. 2023. 18:25 >> 18:20

MEHANIZACIJA NA TERENU

Čiste puteve na seoskom područiju Prijestonice Cetinje

U toku je čišćenje puteva na seoskom područiju Prijestonice Cetinje i sva raspoloživa mehanizacija je na terenu. Sanja Pejović iz Prijestonice Cetinje kazala je za Radio Crne Gore da su očišćeni putevi ka selima Očinići, Ugnji, Vrela, Obzovica, Prekornica, Bjeloši, Poljana, Lubenice, Njeguši, Ćeklići, Čevo, Velestovo, Zaljut, Lipa Cucka, Grab.

"U toku je čišćenje snijega ka selima Kobilji do, Savine kruške, Rokoči, Lastva Čevska i očekujemo da ćemo u narednim danima uspjeti da očistimo sve saobraćajnice ka selima", rekla je Pejović.

Predsjednik MZ Bata Momo Jovanović saopštio je za Radio Crne Gore da su mašine i danas na tom područiju i da očekuje da se posao završi do kraja sedmice.

"U ovom dijelu imamo staračkih domaćinstava pa je važno da se putevi očiste, mada nam ovaj snijeg nije donio toliko nevolja jer se do pojedinih kuća moglo doći terenskim automobilima. Posebno je važno i da se očiste saobraćajnice ka Rokočima i pod Bukovicu, jer u ponedjeljak počinje drugo polugodište i djeca treba da stignu do škole", navodi Jovanović.

Dodao je da im je veliku štetu pričinio nedavno i vjetar orkanske jačine, koji je duvao na tom područiju.

"Nezapamćeni vjetar raskrio je dosta kuća u selu Zaljut i na još nekim mjestima, gdje smo morali brzo da djelujemo, kako bi izbjeli veće štete. Veliku poteškoću nam predstavljaju i česti nestanci struje ,posebno u protekle dvije sedmice kada je svakodnevno dolazilo do čestih ispada na dalekovodima. Upućujemo apel EPCG i CGES-u da se malo više pozabave ovom problematikom. Smatramo da na Čevu bi trebalo da obezbijede prisustvo radnika koji bi mogao da reaguje u ovakvim i sličnim situacijama. Ovakav sistem nije dobar jer moramo da čekamo ekipe sa Cetinja i Podgorice, što često iziskuje dosta vremena", poručuje Jovanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније