Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Вукоман Кљајевић, Радио ЦГ

20. 03. 2023. 09:00   >>  09:08

HUMANITARNA AKCIJA ROTARI KLUBA

Donacije za Klub umjetnika i Dom za stare u Bijelom Polju

Rotari klub Bijelo Polje realizovao je humanitarnu akciju pomoći izgradnji "Kluba umjetnika" u sklopu Centra za djelatnosti kulture "Vojislav Bulatović Strunjo", namijenjenog talentovanoj djeci i omladini, te nabavci 15 frižidera i pet televizora za potrebe korisnika Doma za ostarjela lica u Bijelom Polju.

Akcija je okupila ugledne Bjelopoljce, koji su se pridružili Rotarijancima na donatorskoj večeri, kao i druge rotari klubove iz Crne Gore. Podrška je stigla i od KUD "Tekstilac" sjajnim donatorskim koncertom koji je omogućio sugrađanima da na taj način podrže pomenute aktivnosti.

Zahvaljujući se svima koji su se pridružili akciji predsjednik kluba Muzafer Ljuca je podsjetio da je tokom proteklih 14 godina koliko klub traje u opštini realizovano više od 50 servisnih akcija, uloženo 30.000 eura po osnovu članarine za razne aktivnosti, te dodatno opredijeljeno 17.000 eura za razne akcije i obezbijeđeno razne robe i usluga u vrijednosti od 150.000 eura, kao i više stotina volonterskih sati u realizaciji akcija.

U ime Centra za kulturu na vrijednoj donaciji zahvalio se direktor te ustanove Milko Kovačević, koji je tom prilikom podsjetio da u okviru Centra za kulturu postoji najbolje amatersko pozorište u Crnoj Gori, najbolje KUD i najbolji hor. T

"To samo potvrđuje da se na uzdizanju kulture dosta radi i da će novi prostor, koji će zahvaljujući izdašnoj pomoći RC Bijelo Polje uskoro biti završen, biti od velike pomoći za veći rad sa mladim taletnima", saopštio je Kovačević.

Ljuca se posebno zahvalio kolegama iz rotari klubova: Kotor, Podgorica, Bar, Ulcinj, Budva, Pljevlja, te privrednim subjektima: Poliex, Izo, Apoteka "Stanić", Sava osiguranje, CKB, NLB, Hipotekarna banka, Mikromont i pumpa "Zaton".

"Temelji kluba su postavljeni na izvornim vrijednostima rotarija, odnosno dijeljenja i nesebičnog služenja zajednici", podsjetio je predsjednik kluba.

"Kroz godine postojanja klub je imao značajan broj aktivnosti na polju promovisanja i podrške u oblastima obrazovanja, ekologije, zdravlja i raznih humanitarnih akcija. Aktivnosti su uglavnom realizovane ličnim sredstvima članova kluba ili uz podršku rotari zajednice crnogorskih klubova i Distrikta", istakao je Ljuca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније