Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ Kristina Lečić, TVCG ]

12. 06. 2023. 20:03 >> 20:03

JAVNA RASPRAVA U MOJKOVCU

"Vlada da dobro ispita ugovor za Brskovo"

Javna rasprava o Nacrtu Detaljnog prostornog plana za prostor koncesionog područja za eksploataciju mineralnih sirovina - Brskovo u Mojkovcu danas je održana drugi put.

Vlada je 17. maja ove godine, na telefonskoj sjednici, odlučila da javna rasprava o rudniku olova i cinka u Brskovu umjesto 15, traje 45 dana.

Predjsednik Opštine Mojkovac Vesko Delić kazao je da je njihov stav da nemaju nijedan privredni subjekt koji bi zaposlio mlade ljude. 

Potencijalna realizacija ovog projekta, ne bi trebalo da bude političko pitanje, kaže mještanka sela Brskovo Gordana Đukanović.

"Ono što je važno, kada razmišljamo o potencijalnoj realizaciji, to isključivo poštovanje zakona Crne Gore, isključivo briga za građanina Crne Gore, isključivo briga za naše resurse za naše zdravlje, za našu budućnost i za naš razvoj", kaže Đukanović.  

Građani Mojkovca se nadaju da će naredna vlada dobro ispitati ugovor, jer će u suprotnom biti ugroženi i vodotoci podzemnih voda, vodosnadbijevanja kako Mojkovca tako i Berana.

"Za trajno uništenje devastacije, 750 hektara u srcu biosfere nacionalnog parka i UNESCO zaštićene rijeke, za tri i po posto nečijeg profita, u ugovoru koji je dostupan na sajtu Vlade, ne postoje nikakvi finansijski penali za državu jednostavno. Treba poštovati zakon", ističe Đukanović.

Građanski aktivista Miodrag Fuštić kazao je da taj projekat može biti isplativ za kompaniju, a za građane i Crnu Goru on
predstavlja izrabljivanje svih naših resursa. 

Dok Opština Mojkovac razmišlja što bi moglo da pomogne za opstanak ovog grada, mještani ne žele da njihovi životi budu više dio ni jedne političke kampanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније