Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Емина Хоџић-Кнежевић [ Mreža, TVCG ]

28. 11. 2023. 07:51 >> 07:51
4

NOVI KUĆNI RED

U podgoričkim stanovima biće i vikendom zabranjeno glasno pjevanje

Najveći problem u stambenim objektima u Podgorici je buka. Brojni stanari obratili su se Glavnom gradu sa sijasetom primjedbi, pa je Sekretarijat za komunalne poslove donio novi nacrt odluke o kućnom redu u zgradama.

Dosad se vikom, galamom, glasnom muzikom ili pjevanjem kućni red nije smio narušavati radnim danima od 16 do 18 i od 21 do 6 sati, dok je vikend bio bez zabrana.

Po novoj odluci u kućnom redu, Podgoričani neće smjeti da glasno pjevaju i sviraju ni vikendom od 13 do 17 sati, i od 23 do 8 sati.

Direktor Sekretarijata za komunalne poslove Andrija Babović kazao je u emisiji "Mreža" na TVCG da pravila kućnog reda najčešće ne poštuju zakupci iznajmljenih stanova.

"Na nacrt novog kućnog reda imali smo jako pozitivne reakcije. Građani su vidjeli da vodimo računa o njihovom kvalitetu života. Mjere su rigoroznije, ali zato postoje javne rasprave, pa ćemo vidjeti kako će se dalje sve odvijati", poručio je on. 

Rasprava je već u toku, a centralna je zakazana za 8. decembar kad će na koncu biti odlučeno da li se novi kućni red usvaja ili ne. 

Nacrtom odluke o kućnom redu u stambenim zgradama uvedene su kazne i za stambene zgrade kao pravno lice.

Od 150 do 10.000 eura predviđena je kazna za stambenu zgradu kao pravno lice u slučaju da se ne neobezbijedi ispravnost protivpožarnih uređaja i redovno održavanje dimnjaka, kao i ukoliko ne obezbijedi aparat za gašenje požara sa uputstvom za upotrebu.

Isti raspon kazni predviđen je i za pravno lice ako ono nema ugrađenu izolaciju ili na drugi način nije obezbijedio prostoriju u kojoj se obaljanje djelatnosti stvaraju para, dim, mirisi i nastaje buka od rada uređaja.

Za ovaj prekršaj predviđena je i kazna za odgovorno lice u pravnom licu i to u iznosu od 20 do 1.000 eura, dok je za preduzetnika predviđena kazna od 50 do 3.000 eura.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније