Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

02. 06. 2021. 21:38 >> 21:39
4

"LOVĆEN" IZ LOVĆENCA

"Ugovor sa SPC pogubni čin po Crnu Goru i Crnogorce"

Crnogorsko društvo "Lovćen" iz Lovćenca pozvalo je Vladu Crne Gore da ne potpisuje Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC).

"Pitanje potpisivanja Temeljnog ugovora između Vlade Crne Gore i SPC je po nama iz Crnogorskog duštva “Lovćen” iz Lovćenca od izuzetnog značaja za opstanak crnogorske nacionalne zajednice i u Srbiji Koja je svedena na 38 hiljada, imajući u vidu da je SPC glavni nosilac svih projekata asimilacije pravoslavnih Crnogoraca, kako u matici tako i u dijaspori", navodi se u saopštenju društva "Lovćen".

Oni napominju da je SPC i njeno svještenstvo višedecenijskim činjenjem nedvosmisleno stavilo do znanja svim građanima Crne Gore kako doživljava državu i crnogorski narod.

"Zato je i smatramo najodgovornijom za trenutni broj Crnogoraca u Srbiji. Apelujemo na Vladu i njenog premijera da još jednom razmisle prije nego stave paraf na taj, po nama iz CD “Lovćen-a pogubni čin po Crnu Goru i Crnogorce. Takođe apelujemo i na poslanike pokreta URA koji je predstavljaju kao građansku partiju, da svojim potezima pokažu i dokažu da im je stalo i do dijela građana koji sebe doživljavaju kao Crnogorce i vjernike CPC", piše u saopštenju.

"Ne dozvolite da CPC i Crnogorci u svojoj državi ostanu bez svojih hramova i time podržite ono što svi znamo - da je jedina i osnovna namjera SPC da svojom politikom pravoslavne Crnogorce svede na manjinski narod u sopstvenoj državi. Vjerujemo da će razum prevladati i da će se pronaći rješenje koje neće biti na štetu CPC i njenih vjernika", dodaje seu saopštenju crnogorskog društvo "Lovćen" iz Lovćenca.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније