Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Đeka Đonaj, Radio CG ]

29. 08. 2022. 13:40   >>  13:39 3

PORODICA KURMEMAJ IZ SAD-A

Donirali 100.000 eura osobama sa dijabetesom

Američko – albanska humanitarna organizacija "Naš zavičaj" osobama sa dijabetesom u Ulcinju, Baru, Plavu i Gusinju donirala je danas u Vladimiru 100.000 eura za senzore za praćenje nivoa šećera u krvi. Ovo je donacija porodice Dine i Ahmeta Kurmemaja, koja živi u SAD, i oduvijek pomaže svojim sunarodnicima, najosjetljivijim grupacijama i zdravstvenim ustanovama u opštinama Podgorica, Nikšić, Bijelom Polje, Bar i Ulcinj.

Predstavnica Humanitarnog fonda "Naš zavičaj", Vjolca Lika je naglasila da je prvobitna ideja bila da se doniraju senzori ali zbog proceduralnih teškoća u nabavci, odlučeno je da se dodijeli donacija približne vrijednosti od 1.300 eura po osobi.

"Doprinos porodice Kurmemaj se ne završava ovdje jer ona u narednim mjesecima planira donaciju vrijednosti od 150.000 dolara za opremanje bolnice u Baru", rekla je Lika.

Predsjednik opštine Ulcinj Omer Bajraktari se zahvalio porodici Kurmemaj na ovoj vrijednoj donaciji i najavio da će opština Ulcinj ubuduće raditi na otvaranju posebne kancelarije za dijasporu, koja će, kako je kazao, unaprijediti saradnju sa iseljenicima iz ove opštine.

Internista endokrinolog dr. Valentina Kalinić, zahvalila je porodici Kurmemaj na dugogodišnjoj podršci i istakla da je prethodnih četiri dana uspješno organizovan u Baru kamp posvećen edukaciji da dijabetes nije prepreka za trudnoću.

Direktorica Doma zdravlja Ulcinj dr. Sadije Holaj je kazala da će donacija porodice Kurmemaj olakšati osobama sa dijabetesom praćenje nivoa šećera u krvi i time učiniti njihov život kvalitetnijim.

Predsjednica Društva dijabetičara "Plavi krug" Ulcinj, Veneranda Đonaj koja ima dijabetes 35 godina, zahvaljujući se porodici Kurmemaj na donaciji je ohrabrila mlade sa dijabetesom da ukoliko poštuju preporuke ljekara i redovnu terapiju dijabetes nije prepreka majčinstvu.

Đeka Đonaj, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније