Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina

04. 10. 2015. 12:02 >> 13:24
19

KONJEVIĆ SAOPŠTIO

Protesti u drugim gradovima nijesu odobreni

Protesti koji bi u organizaciji Demokratskog fronta (DF) trebalo sjutra da počnu u drugim opštinama, neće biti dozvoljeni je su prijave neblagoveremene i nepotpune, poručio danas ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

Iz DF-a su ranije najavili da će od ponedjeljka organizovati protestne šetnje u svim opštinama gdje je na vlasti Demokratska partija socijalista.

Konjević je na konferenciji za novinare saopštio i da je predstavnicima DF na sastanku koji je održan u subotu veče, predloženo da Bulevar Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici bude otvoren za saobraćaj, osim od 17 i 30 do 20 i 30 , dok traje njihov protestni skup, ali da to nijesu prihvatili.

Konjević je rekao i da nije upoznat sa informacijom da će Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj Glavnog grada odobriti DF-u da bina i prateći objekti ostanu još sedam dana na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, gdje se održavaju protesti.

Liderima DF-a, kako je naveo ministar unutrašnjih poslova, naglašeno je da su organizovanjem nenajavljene protestne šetnje prije dva dana u Podgorici prekršili Zakon o javnim okupljanjima, i da je protiv organizatora podnijeta prekršajna prijava.

Konjević je kazao da je organizarorima predloženo da se njihovo protestno okupljanje nastavi tako da bude obezbjeđeno nesmetano funkcionisanje saobraćaja glavnim bulevarom u Glavnom gradu, na platou ispred spomenika i u parku.

„Uz mogućnost da im se u ključnom terminu za proteste omogući obustava saobraćaja u periodu od 17 i 30 do 20 sati i 30 minuta“, precizirao je on.

Nažalost, kako je kazao, taj prijedlog organizatori skupa nijesu prihvatili, zbog čega im je jasno saopšteno da imaju veliku odgovornost za poštovanje na zakonu donijetih odluka i predviđenih procedura.

Konjević je kazao da je organizatorima protesta saopštio da su, kao izabrani predstavnici građana, prije svega dužni da poštuju zakone i usvojene demokratske standarde i načela, i da će nadležni državni organi poštovati zakone koje su poslanici, pa i predstavnici DF, usvojili u crnogorskom parlamentu.

„Na kraju razgovora im je još jednom saopšteno da će nadležni državni organi, MUP i Uprava policije, ispoštovati sve zakonom predviđene obaveze, a ukazali smo im na zajedničku odgovornost, da kao odgovorni ljudi, treba da damo puni doprinos daljem razvoju demokratskih procesa, poštovanjem zakona i odgovornim političkim i građanskim ponašanjem“, dodao je Konjević.

Direktor policije Slavko Stojanović, koji je takođe prisustvovao konferenciji za novinare, kazao je da ne osjeća moralnu ni profesionalnu odgovornost zbog toga što je uoči protesta kazao da raspolaže sa operativnim saznanjima da će biti nereda.

„Ne osjećam uopšte nikakvu moralnu ni profesionalnu odgovornost zbog stava koji sam saopštio, jer je ipak bilo incidenata koje je ministar i pomenuo“, odgovorio je kratko Stojanović na pitanje novinara.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније