Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 10. 2015. 14:59 >> 16:41

MEĐUNARODNA POTJERNICA

Interpol traga za Zindovićem

Osnovno državno tužilaštvo u Bijelom Polju, kako saopštavaju iz VDT-a, pokrenulo je izviđajne radnje, povodom bjekstva Jovice Zindovića iz zatvora u Bijelom Polju. Interpol je raspisao Međunarodnu potjernicu za odbjeglim ubicom.

"U postupku izviđaja tužilaštvo je naložilo Centru bezbjednosti u Bijelom Polju da prikupi obavještenja i uzme izjave od načelnika zatvora u Bijelom Polju, pripadnika zatvorske policije koji su bili zaduženi za čuvanje osuđenika, kao i službenika zatvora koji su odgovorni za bezbjednost zatvorenika", saopšteno je iz VDT-a.

Osim toga, dodaju, tužilaštvo je preduzelo i potrebne radnje kako bi se ispitala valjanost dokumentacije na osnovu koje je J.Z. odobrena posjeta bolesnom članu porodice u Mojkovcu.

Podsjetimo, zatvorenik Jovica Zindović, koji je osuđen na 15 godina i tri mjeseca zatvora zbog ubistva, pobjegao je juče u Mojkovcu, tokom posjete teško bolesnom članu porodice.

Raspisana i međunarodna potjernica

Interpol Podgorica je juče, čim je saznao za bjekstvo zatvorenika, raspisao i međunarodnu potjernicu za Zindovićem, saopšteno je iz Uprave policije.

Naglasili su i da preduzimaju sve mjere kako bi pronašli odbjeglog ubicu i priveli ga pravdi.

Nakon bjekstva Zindovića, Ministarstvo pravde saopštilo je da su preduzete sve mjere i aktivnosti radi njegovog pronalaženja i povratka u zatvor.

Navode da se radi svestrana analizi radi ocjene zakonitosti i cjelishodnosti u postupanju svih službenih lica, uključenih u predmetni događaj, radi utvrđivanja individualne odgovornosti.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније