Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M./ A.B. [ Portal RTCG ]

29. 04. 2024. 15:37 >> 07:50
6
Čitaj mi:

KRITIKOVALI RAD RTCG

Javni servis nije po mjeri DPS-a i Bogdanovića

Na današnjoj sjednici Skupštine Crne Gore tokom rasprave u poslaničkim klupama mogle su se čuti, kako pohvale, tako i kritike na račun Javnog servisa RTCG. Na dnevnom redu bio je Prijedlog liste kandidata za naimenovanje dva člana Savjeta RTCG.

Poslanica DPS-a Aleksandra Vuković Kuč tvrdila je da je Javni servis predmet brojnih kontroverzi, te da treba odgoditi izjašnjavanje o ovom pitanju dok se ne donese novi Zakon o RTCG-u.

“Pozivam vas da kao parlamentarna većina pokažete veliku dozu odgovornosti kako bi se izbjegla dalja politizacija Javnog servisa, a ne da se prema ovome odnosimo po paf-paf stilu”, rekla je Vuković Kuč.

Bojović: Razumijem frustracije DPS-a, Javni servis nije po vašoj mjeri 

Poslanik DNP-a Vladislav Bojović poručio je da razumije frustracije DPS-a, jer Javni servis više nije po njihovoj mjeri. 

"Tako je bilo više decenija. Na RTCG-u nema više propagande koja propagira nacionalističku i ekstremnu politiku. RTCG je nekada bio medijski servis državne vrhuške, a vidimo po aktuelnim hapšenjima da su bili u sprezi sa mafijaškim klanovima. RTCG je nekad bio glavni generator podjela u ovom društvu, a sada su dostigli jedan zavidni nivo objektivnosti i nepristrasnosti", kazao je Bojović. 

Bogdanović: RTCG se transformisala u virus koji je otporan na istinu

Poslanik Demokrata Boris Bogdanović tokom sjednice kritikovao je rad Javnog servisa, navodeći da su "građanima prebrzo obećali da će se javni servis biti daleko od političkih kandži".

"Kandže su mnogo dublje nego što smo mislili. Javni servis je prvo bio servis javnih profitera, zatim promotera ličnih interesa, a rad je nastavio kao džuboks nalogodavaca Spendlida i iz Hotela Podgorice. Sada su im vijesti premazane u nove boje", poručio je Bogdanović. 

Prema njegovim riječima, "kada se Portal Javnog servisa pretvori u piona u političkim igrama moći, onda čitavo društvo postaje šahovska tabla sa političkim igrama".

"Medijska manipulacija nastavlja svoj otrov, RTCG se transformisala u virus koji je otporan na istinu. Javni servis nikad nije bio servis građana, već interesne politiočke šačice. Nije nikad bio servis čak ni grupe građana", tvrdi Bogdanović.

Kritike na rad RTCG-a mogle su se čuti i iz poslaničkih klupa DPS-a. 

Prema riječima poslanice DPS-a Sonje Milatović, aktuelnom radu Javnog servisa najviše je doprinio Savjet RTCG. 

"Tužno je, porazno i žalosno čemu svjedočimo. Direktor te televizije je izabran kršenjem zakona o nacionalnom i javnom emiteru, što je potvrđeno i sudskim presudama. Njega sudske presude uopšte ne interesuju. Na djelu je ruganje pravosudnom sistemu od strane Savjeta RTCG", tvrdi Milatović. 

Prema njenim riječima, bezakonje u RTCG-u je doživjelo vrhunac. 

"Ne znam gdje će Crna Gora stići, ali znam gdje neće- u Evropsku uniju", zaključila je Milatović. 

Nedović: Počela sam da gledam RTCG kad je Raonić postao direktor

Poslanica Pokreta Evropa sad Jelena Nedović kazala je u svom obraćanju da je "lično počela da gleda programe TVCG kad je Boris Raonić stupio na mjesto direktora". 

"Nije se ranije moglo desiti da bilo ko iz opozicije priviri na RTCG. Upravo iz tih razloga podržavao Raonića", poručila je Nedović. 

Poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša kazao je, poručivši Nedović, da "ovoliko emocija prema nekom direktoru odavno nije vidio". 

"Ovo je prosto nevjerovatno. Mi poslanici treba da imamo kritički odnos, a ne obožavalački. Meni nije lično bitno ko je direktor te televizije, mene zanima sport, tako da sam to odavno hvalio kod Javnog servisa", ukazao je Mugoša. 

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније