Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 05. 2013. 14:12 >> 14:13

DONACIJA

Turska finansira gradnju vodovoda u Plavu

Turska agencija za međunarodnu saradnju i razvoj doniraće opštini Plav 350.000 eura za izgradnju novog vodovoda, saopštio je zamjenik premijera Turske Bekir Bozdag.

Sa Bozdagom su u Turskoj razgovarali potpredsjednika Vlade Crne Gore i predsjednika Bošnjačke stranke Rafeta Husovića, reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifata Fejzića i predsjednika opštine Plav Orhana Šahmanovića.

"Bošnjačko-muslimanska zajednica u Crnoj Gori služi kao bitan most između Turske i Crne Gore", kazao je Bozdag tokom sastanka.

Husović, Fejzić i Šahmanović razgovarali su i sa i reisom Islamske zajednice Turske Mehmetom Görmezom.

Predsjednik Husović se zahvalio reisu Turske i naglasio značaj ove posjete.

„Vaša podrška je veoma bitna  kao i pomoć koju Turska pruža Islamskoj zajednici u Crnoj Gore,  ovde bih posebno istako podršku i pomoć pri izgradnji Medrese u Podgorici“ ,rekao je Husović

Reis Turske Gormez je izrazio zadovoljstvo jedinstvom muslimana u Crnoj Gori.

“Pored toga veoma nam je drago što je Crna Gora u vremenima velikih izazova sačuvala mir, kao i dobre odnose među pripadnicima svih konfesija. Turska sa Crnom Gorom ima dobre i prijateljske odnose i naš je cilj da Balkan kao i Crna Gora stvori trajni mir i blagostanje ljudi”, istakao je Gormez.

Delagacija, na čelu sa predsjednikom Husovićem posjetila je i generalni  direktorijat TIKE  u centrali ove agencije u Ankari.

„Razgovarano je o dosadašnjoj saradnji i pomoćima koje je TIKA od svog djelovanja na teritoriji Crne Gore ostvarila. Takođe, je bilo govora i projektima koji će se, pod pokroviteljstvom ove agencije, ostvariti u Crnoj Gori u narednom periodu“, saopšteno je iz BS.

U višednevnoj posjeti Turskoj predsjednik Husović je sa saradnicima posjetio opštinu Konja kao i više državnih institucija Turske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније