Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

28. 08. 2016. 14:47 >> 14:27
1

OD GVOZDENOVIĆA

Jonica traži podatke o bespravno sagrađenim hotelima

Poslanica Socijalističke narodne partije Snežana Jonica zatražiće sjutra od ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića podatke o svim hotelima sa četiri i pet zvjezdica koji su bespravno sagrađeni, a čija će legalizacija biti omogućena.

Kako je saopšteno iz SNP-a, Jonica je podatke od ministra Gvozdenovića tražila na osnovu člana 50 Poslovnika Skupštine Crne Gore.

"Imajući u vidu da je Zakonom o regularizaciji neformalnih objekata, koji je objavljen u Službenom listu Crne Gore 56-2016 od 23.08.2016. godine propisana mogućnost legalizacije i hotela, malih hotela, kao i hotela sa četiri i pet zvjezdica, tražim da mi dostavite podatke o svim hotelima sa četiri i pet zvjezdica koji su bespravno, tj. divlje sagrađeni, a čija će legalizacija biti omogućena ovim zakonom. I to sledeće podatke za svaki hotel pojedinačno: naziv hotela i lokaciju na kojoj je sagrađen; površinu i smještajne kapacitete; vlasničku strukturu , odnosno ime i prezime vlasnika ili svih suvlasnika svakog navedenog hotela (odnosno vlasničku strukturu firmi koje su vlasnici hotela – ime i prezime vlasnika ili svih suvlasnika); podatak kada je započeta, a kada završena gradnja svakog hotela pojedinačno, te kada je svaki od navedenih hotela počeo sa radom odnosno dobio dozvolu za rad, kao i podatak o trenutnoj tržišnoj vrijednosti svakog navedenog hotela", navodi se u zahtjevu Jonice.

Ona iste podatke traži i za ostale hotele na koje se odnosi taj zakon.

Jonica je kazala da, ukoliko neki od podataka nijesu u nadležnosti Ministarstva održivog razvoja i turizma, očekuje da ih Gvozdenović zatraži od resornih ministarstava, objedini i dostavi u roku od 15 dana od dostavljanja zahtjeva.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније