Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

27. 12. 2017. 08:32   >>  08:05 12

PROBNA VERZIJA

Crnogorska Vikipedija na testu

Na globalnoj mreži od 16. decembra dostupna je testna verzija Vikipedije za Crnu Goru. Projekat je inicirala grupa crnogorskih entuzijasta.

Ako želi da se pridružite grupi od 80 hiljada aktivnih korisnika, koja uređuje preko 40 miliona članaka na 292 jezika, to možete učiniti klikom na link: https://incubator.wikimedia.org/wiki/Wp/cnr/Početna_stranica.

Zahtjev za stvaranje crnogorske Vikipedije će biti odobren kada na crnogorskoj Vikipediji bude dovoljno napisanih članaka.

Kada zahtjev bude odobren, sav sadržaj će biti premješten iz inkubatora na zvaničnu Vikipediju.

Do juče je postavljeno desetak tekstova. Hronološki, prva je postavljena odrednica koja definiše crnogorski jezik, prenosi Pobjeda.

Glasi: crnogorski jezik sastavni je dio štokavskoga jezičkog sistema. Crnogorski je jezik službeni jezik u Crnoj Gori (od 2007. godine). Njime govore i Crnogorci u iseljeništvu, pogotovo u Peroju (Republika Hrvatska), u Skadru i suśednoj mu Vraki (Albanija) te u Lovćencu i Feketiću (Vojvodina).

Postavljena je 19. decembra.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније