Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Бета/М.Л.Б.

07. 12. 2023. 23:10 >> 23:10

ZA 2023.

Vikipedija objavila listu najposećenijih članaka

Poznata internet enciklopedija Vikipedija objavila je listu najposjećenijih članaka u ovoj godini, kao i broj ukupnih pregleda njene englesije koji je prešao 84 milijarde.

Najpopularniji članak je bio o ChatGPT-u sa gotovo 49 miliona pregleda, na drugom mjestu bio je godišnji spisak umrlih Vikipedije sa 42 miliona pregleda, što predstavlja skok u odnosu na 2022, kada je bio na četvrtom mjestu.

Na trećem mjestu sa 38 miliona pregleda je stranica o ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kriketu.

Zatim slijedi stranica o hit filmu "Openhajmer", a blizu po pregledima je stranica o samom naučniku Robertu Openhajmeru.

Najveći broj stranica na listi najčitanijih dolazi iz sfere zabave i sporta, pa su tako tu i Tejlor Svift, Lionel Mesi, film "Barbi", Premijer Liga, Kristiano Ronaldo...

Poslije njih dolaze stranice vezane za određene poznate ličnosti kao što je Ilon Mask.

Države Indija i SAD su pri takođe u vrhu pretrage.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније