Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Anadolija; Objavila: M.M ]

01. 12. 2018. 12:51 >> 12:25
1

U PODGORICI

Otvoren 10. diplomatski Božićni bazar

U Podgorici je danas otvoren tradicionalni humanitarni Božićni bazar, koji organizuje Međunarodno udruženje žena Crne Gore, u saradnji sa ambasadama u Crnoj Gori. Novac koji ove godine bude prikupljen doniraće Dječijem domu “Mladost” u Bijeloj, JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju na Starom aerodromu.

Na ovogodišnjem bazaru je postavljen 21 štand stranih ambasada, kao i nekoliko štandova brojnih izlagača iz Crne Gore.

Tradicionalnu manifestaciju Božićni bazar podržavaju brojne kompanije, ambasade i volonteri, a ona je, tokom proteklih godina, postala događaj koji ima za cilj prikupljanja sredstava namijenjena institucijama, organizacijama i pojedincima kojima je to neophodno.

Prošlogodišnji Božićni bazar posjetilo je 24.000 građana, prikupljeno je 18.151 euro namijenjenih Centru za autizam.

Ajlin Galip, supruga ambasadora Republike Turske u Crnoj Gori, koja je ujedno i predsjednica Međunarodnog kluba žena Crne Gore, kazala je da će novac koji ove godine bude prikupljen biti upućen Dječijem domu “Mladost” u Bijeloj, JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju na Starom aerodromu, dok će dio novca ići za kupovinu didaktičkih sredstava za osnovne škole “Radojica Perović i “Oktoih”, te za vrtić “Sunce”.

"Koristim ovu priliku da se zahvalim ambasadama, institucijama i drugim ustanovama na realizaciji i doprinosu ovoj već sada tadicionalnoj manifestaciji“, kazala je Galip.

Ambasador Hrvatske u Crnoj Gori Veseljko Grubišić poručio je da Podgorica raste kao glavni grad, jer su danas predstavnici 21 države prisutni na bazaru sa svojim proizvodima.

"Smatram da je u ovom vremenu dobro družiti se, imati osjećaj prema nekome ko je u potrebi“, kazao je Grubišić.

Ministarka javne uprave Crne Gore Suzana Pribilović, poručila je da je bazar dobra prilika da se "kroz razmjenu kulturnih identiteta bolje upoznamo i povežemo“.

"U obavezi smo da kao društvo brinemo o onima kojima je naša pomoć potrebna“, rekla je Pribilović.

Već na samom otvaranju bazara, primjetna je velika posjećenost građana.

Na štandu ambasade Turske nalaze se turski specijaliteti, marame, suveniri iz Kapadokije, kao i baklave.

Na štandu Azerbejdžana mogu se probati i kupiti slatki specijaliteti, sarma, dok se uz baklavu služe i specifični čajevi iz Azerbejdžana.

Dobro je posjećen i štand američke ambasade, gdje je raznovrsna ponuda. Posjetioci mogu kupiti knjige američkih pisaca, u prodaji su razni specijaliteti, a moguće je igrati i lutriju.

Bazar će biti otvoren do 18 sati.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније